fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Un elev de 14 ani, aflat în arest la domiciliu, a cerut instanței să fie mutat de acasă pentru că nu are PlayStation

Citește Și

- Reclamă -

Un băiat de 14 ani, elev în clasa a 6-a, arestat la domiciliu după ce a tâlhărit o femeie, a cerut judecătorilor să-l mute la o altă adresă pentru că nu are PlayStation să se joace.

Băiatul este elev al unei școli din Bârlad și este acuzat că a tâlhărit o femeie pe stradă, iar instanța l-a plasat în arest la domiciliu. Acesta le-a cerut judecătorilor să fie mutat, pe motiv că acolo există condiții pentru ”a nu se plictisi”, având un PlayStation.

Audiat de judecător, băiatul a susținut că nu este mulțumit de condițiile de acasă, pentru că ”nu are cum să-și petreacă timpul liber”.

- Reclamă -

Elevul de 14 ani este acuzat că în noaptea de 8 martie a tâlhărit o femeie pe stradă, în timp ce era împreună cu un prieten în vârstă de 15 ani. Amândoi purtau cagule când au urmărit victima, au lovit-o și i-au smuls portofelul, susțin anchetatorii.

Pe data de 12 martie, Judecătoria Bârlad a decis să-l plaseze pe adolescent în arest la domiciliu, iar pe partenerul său de 15 ani l-au arestat preventiv. Pe data de 14 martie, Tribunalul Vaslui a decis ca ambii să fie arestați la domiciliu.

Doar că băiatului nu i-au convenit condițiile de acasă, așa că a solicitat schimbarea adresei arestului la domiciliu, fiind susținut în acest demers de mama sa.

- Reclamă -

Pe data de 25 martie, mama și fiul au mers în fața judecătorilor din Bârlad, iar femeia a susținut că este de acord ca fiul să stea în arest la domiciliul surorii ei, deoarece are condițiil mai bune și îl poate supraveghea pe băiat, întrucât este mereu acasă și are sonerie la ușă.

Femeia a mai susținut că este bolnavă și că intenționează să se interneze în spital, dar nu a prezentat instanței niciun document justificativ, transmite hotnews.ro.

Judecătorul l-a audiat și pe băiatul de 14 ani care a susținut că acasă ”nu are cum să-și petreacă timpul liber”.

”Inculpatul apreciază că instanța ar putea să modifice această obligație a lui, respectiv de a locui în alt imobil decât cel stabilit, având în vedere trendul actual al tinerilor. Este clar că 80-90% își doresc mai mult să se joace decât să citească”, se arată în încheierea pronunțată de Judecătoria Bârlad în 25 martie.

- Reclamă -

Procurorul de caz s-a opus solicitării minorului și a susținut că motivarea acestuia nu reprezintă un element temeinic care să justifice schimbarea locuinței.

”Fiind vorba de un elev în clasa a 6-a, nu se poate vorbi de plictiseală. Acesta ar trebui să se ocupe de școală”, a replicat procurorul când a auzit motivele invocate de băiat, joaca pe PlayStation.

Și judecătorul de drepturi și libertăți a apreciat că cererea minorului nu este temeinică și că legea i-ar fi permis părăsirea domiciliului dacă și-ar fi dorit să meargă la școală, nu să se joace.

”Această solicitare nu prezintă caracter întemeiat, nu ține de realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului, nefiind reglementat dreptul la PlayStation PS 4, la televizor și la sonerie la ușă. Motivarea analizată relevă doar o preferință subiectivă a inculpatului care nu mai dorește să stea în imobilul său de domiciliu, considerând în mod superficial că la domiciliul mătușii sale este mai confortabil și mai distractic, motive ce nu prezintă nicio relevanță juridică”, a motivat magistratul decizia prin care a respins solicitarea băiatului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut