fbpx
vineri, decembrie 8, 2023
spot_img

Un muzeu din Sângeru face parte din programul „Noaptea Muzeelor la Sate”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

În data de 2 septembrie 2023, Muzeul Pietrei din comuna Sângeru, județul Prahova, face parte din programul „Noaptea Muzeelor la Sate” sau „Nocturna Muzeală Rurală”.

Vizitatorii au prilejul să descopere vechea civilizație a pietrei, satul românesc de odinioară, cu tot ce se compune el: ogradă, obiecte de uz gospodăresc, sculpturi inspirate din măștile moldovenești și alte civilizații… O minifermă de păsări și animale, aflată într-una din cele trei curți ale muzeului, bucură și animă copiii, și nu doar. De asemenea, pot fi admirate două expoziții. Expoziția de pictură – „Cu și fără nori”, autor Ana Luciana Avramescu, și expoziția de caricatură – „Cetățeni din satul Terra”, autor graficianul Marian Avramescu.

Colecția de sculptură în piatră adună câteva mii de obiecte, realizate de meșteri populari din toate zonele țării. Acestea sunt expuse pe o suprafață de 7000 mp, unde se află și construcția unei biserici din piatră, ultimul proiect al poetului Lucian Avramescu, care-și are odihna veșnică lângă acest lăcaș.

- Reclamă -

Muzeul Pietrei vă invită sâmbătă pentru a vizita acest loc unic în România. Accesul se face gratuit, în intervalul orar 09.00 – 00.00.

Prima ediție a ”Nopții Muzeelor la Sate” se adresează sutelor de muzee și colecții private sau de stat, caselor memoriale și de memorie istorică și altor entități culturale și religioase, cu valoare istorică, culturală sau de patrimoniu, din spațiul rural românesc. Acestea pot fi reședințe nobiliare, castele și cetăți, biserici fortificate sau de lemn, colecții de artă religioasă care aparțin bisericilor parohiale și mănăstirilor, mori de vânt, de apă sau de hârtie, gospodării tradiționale țărănești conservate in situ sau case bătrânești, centre culturale sau de artă, ateliere de artă tradițională, monumente paleo-creștine, mausolee, situri arheologice deschise publicului, fierării, hambare, chiar și centre de pompieri.

Sursa: ziarulprahova.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img