fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Un nou atac PNL la adresa primarului Ploieștiului

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Partidul Național Liberal (PNL) lansează un nou atac la adresa primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici, vorbind despre riscul blocării sistemului de termoficare în următorul sezon rece.

Într-un comunicat remis presei, grupul consilierilor locali PNL susține că a identificat soluția pentru deblocarea situației privind acordarea subvenției la apă caldă și căldură începând cu data de 15 octombrie.

Cum a descoperit PNL „apa caldă„

Consiliul Local nu poate vota acordarea subvenției cât timp Termo Ploiești, operatorul public de termoficare, înregistrează arierate, adică obligații fiscale ajunse la scadență și neachitate. Arieratele în cauză reprezintă împrumutul pe care primăria Ploiești l-a acordat societății la momentul înființării, în luna octombrie a anului trecut.

- Reclamă -

În paralel, și primăria Ploiești datorează bani societății Termo Ploiești, fiind vorba de facturile aferente subvenției din luna martie.

„Grupul consilierilor PNL a identificat soluția pentru deblocarea situației referitoare la acordarea subvenției la apă caldă și căldură începând cu data de 15 octombrie. 

În acest sens, suma datorată de Primăria  Ploiești pentru plata facturii care reprezintă subvenția acordată populației pentru luna MARTIE (aproximativ 9 milioane de lei) va fi compensată la plată cu returnarea împrumutului acordat societății la momentul înființării ei în luna octombrie a anului trecut.„, se arată în comunicatul remis presei de PNL.

- Reclamă -

Cu alte cuvinte, marea descoperire pe care au făcut-o consilierii PNL este aceea că dacă Termo are să dea bani primăriei, iar primăria are să dea bani către Termo, cele două datorii se pot compensa reciproc…

Pe linie politică, șefa consilierilor locali PNL este senatoarea Roberta Anastase, care este președintă a organizației PNL Ploiești.

În continuarea comunicatului, PNL lansează un nou atac la adresa primarului Ploieștiului Andrei Volosevici, primar ales pe listele PNL, dar ulterior suspendat din partid. Potrivit liberalilor, primăria condusă de Volosevici achită facturile cu întârzieri de peste șase luni, lucru care ar putea duce la blocarea sistemului de termoficare sau la falimentarea Termo Ploiești în timpul sezonului rece.

„Reamintim că primăria înregistrează la această dată datorii către societatea Termo Ploieşti de peste 30 milioane de lei, ultima factură achitată integral fiind cea care reprezintă subvenția pentru luna FEBRUARIE. 

- Reclamă -

Ne manifestăm îngrijorarea că modul defectuos în care primarul Andrei Volosevici înțelege să achite facturile, cu întârzieri de peste 6 luni de zile, va crea mari probleme în perioada sezonului rece putând genera blocarea întregului sistem centralizat de termoficare și, în cel mai rău caz, falimentarea societății Termo Ploiești.„, se mai arată în comunicatul semnat de grupul consilierilor locali PNL.

În paralel, primăria Ploiești a emis marți un comunicat de presă în care anunță că primarul Volosevici a semnat proiectul de hotărâre pentru acordarea subvenției și că actul va intra în dezbaterea Consiliului Local într-o ședință extraordinară convocată pentru ziua de joi.

„Astfel, prețul Gcal pentru apă caldă și căldură va rămâne la nivelul anului trecut, respectiv de 186.97 lei, fără TVA, iar subvenția va fi acordată până la 31 martie 2024.„, se arată în comunicatul municipalității.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img