fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO: A venit prima zăpadă. Unde se circulă în condiții de iarnă

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
A nins în mai multe județe din țară, în zonele înalte. În Harghita, Bacău, Argeș și Brașov, drumarii au ieșit la deszăpezire. 

În Harghita, în urmă cu câteva zile au fost 20 de grade, acum ninge.

- Reclamă -

Utilajele de deszăpezire au intrat în acțiune în acestă dimineață în zonele înalte din județului Harghita pe DN12A (zona Frumoasa – Lunca de Sus), DN12C (zona Lacul Roșu) și DN15 (zona Borsec).

În acest moment acționăm cu 16 utilaje care au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții. 

Cu toate că stratul de zăpadă nu este consistent, îi avertizăm pe șoferi să circule cu prudență și să nu plece la drum dacă nu au mașinile pregătite pentru iarnă!„, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

- Reclamă -

De asemenea, pe DN 12A, în județul Bacău, se circulă în condiții de iarnă.

Pe sectorul de drum Ghimeș (limită jud. Harghita ) – Comănești, ninge slab, temperatură -1°C. Se acționează cu autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor de material antiderapant.

Potrivit meteorologilor, la munte, în special la altitudini de peste 1.400 m, în cursul zilei de astăzi se vor înregistra ninsori, iar îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali, local, se va depune strat de zăpadă.

- Reclamă -

În a doua parte a zilei, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60-70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

La munte, s-a depus deja un strat de zăpadă.

Turiștii sunt sfătuiți să fie atenți când merg pe munte și să aibă echipament corespunzător.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img