fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

VIDEO – Andrei Volosevici a semnat azi sesizări către Garda de Mediu și ADI Deșeuri privind activitatea Rosal: „E din ce în ce mai clar că operatorul nu își face treaba”

Citește Și

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a semnat astăzi, direct în timpul ședinței Consiliului Local, sesizări către Garda de Mediu și ADI Deșeuri privind activitatea operatorului de salubritate Rosal, insistând ca și viceprimarii să se alăture demersului.

Edilul a explicat, la începutul dezbaterilor din CL, că a avut de dimineață o ședință pe tema problemelor apărute la nivelul serviciului de ridicare a deșeurilor, care se derulează în baza contractului dintre ADI „Managementul Deșeurilor” și Rosal Grup. În urma discuțiilor, Volosevici s-a prezentat în timpul ședinței Consiliului Local, care e publică potrivit legii, cu două sesizări, una către ADI și cealaltă către Garda de Mediu. El a anunțat că va fi primul care le semnează și apoi s-a ridicat de la masă și le-a pus în fața hârtiile celor doi viceprimari, Daniel Nicodim și Anca Popa, întrebându-i dacă doresc să susțină demersul.

- Reclamă -

Vizibil surprinși, nevoiți să ia rapid o decizie după ce efectiv s-au trezit cu hârtiile sub nas, într-o ședință publică, aceștia au hotărât, după un moment de ezitare, să semneze doar sesizarea către ADI, lăsând-o pe cea către Garda de Mediu doar cu semnătura primarului.

Primim de la cititori: Timp de două săptâmâni, pe strada Înfrățirii din Ploiești, lucrătorii de la salubrizare au ridicat doar gunoiul din pubele

În sesizările respective se vorbește despre problemele existente la nivelul serviciului de salubritate, care e gestionat, în numele Ploieștiului, de către ADi Deșeuri.

- Reclamă -

„Având în vedere situația înregistrată în municipiul Ploiești, din ultima vreme, privind neridicarea deșeurilor de către operatorul de salubritate S.C Rosal Grup S.A., precum și a numărului mare de sesizări sosite în acest sens de la cetățeni, referitoare la nerespectarea de către operatorul de salubritate a programului de colectare a deșeurilor, vă rugăm să luați la cunoștință aspectele indicate în prezenta notificare și să procedați în consecință, în conformitate cu prevederile legale”, se arată în sesizarea către ADI, în care se solicită luarea măsurilor astfel încât graficul de ridicare a deșeurilor să fie respectat.

De asemenea, se arată și că numărul de pubele existente pe platformele din municipiu este mult mai mic decât ar trebui, ceea ce generează, automat, probleme suplimentare.

FOTO De la cititori: angajații Rosal scot gunoaie din țarcurile pubelelor și le lasă lângă ghene

„Cred că este din ce în ce mai clar că operatorul de salubritate care ridică deșeurile – sau, mă rog, ar trebui să le ridice – nu își face treaba. Am avut și informări, prin bunăvoința domnului consilier Ganea (n.r. directorul ADI Deșeuri) că se vor aduce și cele 900 de eurocontainere lipsă în momentul acesta în Ploiești. Și de fiecare dată ne lovim de aceeași problemă, în sensul că, neridicându-se gunoiul menajer, unii dintre cetățeni îl aruncă în diverse zone. Aici aveți toate sesizările din ultima lună ale cetățenilor cu privire la un serviciu efectuat de o societate prin ADI Deșeuri”, a declarat Andrei Volosevici, arătând un dosar deloc subțire, plin cu informările ajunse la dispeceratul municipalității.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...