fbpx
sâmbătă, februarie 24, 2024
spot_img

VIDEO – Bugetul Ploieștiului, ciopârțit de consilierii locali. Alocarea pentru asfaltări, redusă de la 17 la 5 milioane. Banii merg la salarii

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Local a aprobat luni, după o ședință care a durat mai bine de patru ore, bugetul Ploieștiului pe 2024, cu o valoare totală de aproape 902 milioane de lei. Consilierii au aprobat, prin amendamente propuse în timpul ședinței, mai multe tăieri, cele mai vizibile fiind la alocările pentru asfaltări și pentru spectacole.

Bugetul Ploieștiului din 2024 va avea o valoare totală de 901,8 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 181,5 milioane de euro, potrivit proiectului aprobat luni de Consiliul Local. Din bugetul total, cheltuielile de funcționare din acest an sunt estimate la aproape 648 de milioane de lei, iar cele de dezvoltare la 253,8 milioane.

- Reclamă -

Proiectul de buget a fost aprobat luni de forul legislativ ploieștean, însă după mai multe modificări făcute în timpul ședinței față de forma inițială. De altfel, din timpul total al ședinței, mai bine de două ore au durat discuțiile pe marginea unor amendamente făcute de grupul consilierilor PNL și susținute și de consilierii de la USR și Pro România.

Una dintre cele mai notabile tăieri a vizat bugetul pentru reparații curente de străzi, redus de la 17 la 5 milioane de lei. Banii luați de aici ar urma să fie redirecționați către plata salariilor majorate la TCE, SGU sau RASP, a reclamat primarul Andrei Volosevici. În replică, aleșii PNL au argumentat că vor să le asigure salariaților din structurile subordonate o majorare de 5%, după ce și cei din aparatul propriu al Primăriei au beneficiat recent de o creștere mai mare, de circa 18%.

- Reclamă -

O altă tăiere notabilă a vizat proiectul de consolidare a malului râului Teleajen, lângă fosta groapă de gunoi a orașului, pentru a preveni un potențial dezastru ecologic. Aici, consilierii au luat un milion din buget și au lăsat doar 300.000, sumă considerată insuficientă de primar, care i-a amenințat pe consilieri că vor răspunde în cazul în care aici are loc vreun incident. Tot printr-un amendament, consilierii au redus considerabil și alocarea pentru evenimente culturale, de exemplu bugetul pentru Zilele Ploieștiului fiind lăsat la zero.

În schimb, au fost aprobate și unele creșteri, pe lângă salarii. Pentru evenimentele organizate în contextul în care Ploieștiul e capitala națională a tineretului, CL a alocat aproape 3 milioane de lei. A fost alocată și o sumă de 100.000 de lei pentru un proiect de hotărâre încă neaprobat, depus abia astăzi la Primărie, de sprijinire a familiilor care vor să apeleze la fertilizare in vitro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un tânăr britanic, deținut la Poarta Albă, acuză condițiile inumane: ”Erau fecale umane sus pe perete”

Un tânăr londonez, care se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă din România, după ce a fost prins cu...
spot_img
Sari la conținut