fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

VIDEO Ceartă între primarul Ploieștiului și vânători la operațiunea de capturare a ursului

Citește Și

- Reclamă -

A doua noapte de căutări pentru prinderea ursului care dă târcoale Ploieștiului a început cu o ceartă între primarul orașului, Andrei Volosevici, și reprezentanții celorlalte instituții implicate, în speță reprezentanții AJVPS.

Primarul le-a reproșat celor prezenți că nu-i pun la dispoziție toate datele necesare pentru a lua o decizie în caz că ursul este prins.

Potrivit legislației în vigoare, autoritățile pot fie să alunge ursul, să-l captureze și să-l relocheze sau să îl împuște. Decizia o ia primarul dar, folosindu-se de informațiile puse la dispoziție de celelalte instituții, de specialiștii de la vânători și de la Direcția Silvică.

- Reclamă -

În discuții primarul susține că ursul nu poate fi alungat, întrucât Ploieștiul nu este înconjurat de zonă montană, cu păduri nepopulate. Se pune problema relocării, dar unii dintre specialiștii prezenți spun că nici acest lucru nu poate fi făcut.

De asemnea, nu este clară modalitate de intervenție, dacă să se aștepte ca ursul să iasă singur, sau să fie căutat prin câmpurile din zonă, cu gălăgie.

O altă idee adusă în discuție este aceea că primarul a explicat că a citit pe internet că urșii sunt activi și ies în căutare de hrană cu aproximativ o oră înainte de răsărit, caz în care operațiunea efectuată la ora aceasta ar fi inutilă. De altfel, ursul a fost văzut în zona Vega în jurul orei 05.00 dimineață.

- Reclamă -

Urmărește discuțiile LIVE în transmisia realizată de reporterii Incomod de la locul operațiunii:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...