Tensiuni în ședința de îndată a Consiliului Local Ploiești pe tema prelungirii contractului cu Veolia Energie Prahova.  Proiectul de Hotărâre prezentat de primarul Adrian Dobre a fost aprig criticat de către majoritatea PSD-ALDE.

Astfel că, viceprimarul George Pană, consilierul local PSD, George Botez și consilierul PMP, Bogdan Hodorog au propus o serie de amendamente, printre ele numărându-se acordarea de subvenție pentru populație pe întreaga perioadă contractuală.
Concret, amendamentul propus a vizat acoperirea, atât din bugetul local, cât și cel al Consiliului Județean Prahova, a diferenței de preț între tariful majorat, de 237 lei/Gcal +TVA și tariful actual de 186,97 lei/Gcal +TVA. Subvenția ar urma să fie acordată până în 2022.
Un alt amendament, care a fost aprobat cu unanimitate de voturi,, a vizat eliminarea din proiectul de hotărâre a formulei de calcul pentru viitoarea ajustare a prețului la agentul termic, după avizarea acestuia de către ANRE.
Drept urmare, după o lungă sesiune de atacuri și dezbateri care a durat aproape două ore, aleșii locali au aprobat prelungirea, prin act adițional, a contractului pentru termoficare pe o durată de încă trei ani și 14 zile.
Aşadar, Hotărârea de Consiliu Local prevede o majorarea tarifului de la 186,97 lei/Gcal +TVA la 237 lei/Gcal cu TVA, cu mențiunea că, pe perioada 2019 – 2022, ploieștenii racordați la sistemul de termoficare vor beneficia de subvenție, astfel încât tariful plătit să fie cel actual, de 186,97 lei/Gcal + TVA.
Totodată, aceștia i-au atras atenția edilului șef cu faptul că tarifului de 237 de lei/Gcal + TVA, cu mențiunea că și la acea dată prevedea acordarea unei subvenții , astfel încât ploieștenii să plătească același preț ca în prezent, este cel care a vizat un val de critici din partea liberalilor în momentul în care a fost aprobat la începutul acestui an.

تم النشر بواسطة ‏‎Ziarul Incomod‎‏ في الثلاثاء، ٩ أبريل ٢٠١٩

تم النشر بواسطة ‏‎Ziarul Incomod‎‏ في الثلاثاء، ٩ أبريل ٢٠١٩

تم النشر بواسطة ‏‎Ziarul Incomod‎‏ في الثلاثاء، ٩ أبريل ٢٠١٩

تم النشر بواسطة ‏‎Ziarul Incomod‎‏ في الثلاثاء، ٩ أبريل ٢٠١٩

1 COMENTARIU

  1. Subventie inseamna ,,furatul caciulii ,,. Sint beneficiari captivi ai sistemului centralizat de termoficare care isi permit sa achite facturile . Cei care nu isi permit vor primi subventie . De unde ? Din taxele si impozitele platite de toti cetatenii ploiesteni . Adica cei care au venituri ii sustin pe cei care nu au , via bugetul local . Asta semana a social-democratie . Ca sa nu spun comunism .

    Subventia este rodul unor creiere constipate sau a unor creiere de tilhari . Alta varianta nu exista .

    Ploiesteni , dormiti linistiti . Bucurati-va de jocul asta al ,,furatului caciulii ,,. Atit sinteti capabili atit faceti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here