fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

VIDEO- Cum și cu ce se cară la rampa de gunoi, plină ochi, deșeurile din Urlați

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Cam așa se face colectarea selectivă la Urlați, în 2023. Protagoniștii filmării sunt angajații Rosal. Și, așa cum se vede în imagini, deșeurile de cară la rampă cu mașini de lux, pretul unei astfel de camionete plecând de la 40.000 de euro.

O echipă a Ziarului Incomod a filmat camioneta încărcată cu vârf cu saci cu PET-uri, încărcătura fiind supravegheată de un angajat Rosal, cocoțat pe bara mașinii, într-un echilibru periculos pentru viața lui.

Practic, la o denivelare omul putea zbura de pe camionetă și se putea răni grav.

- Reclamă -

Șoferul pare sigur pe el însă tocmai s-a ales cu o amendă. Cel puțin asta spune Poliția Rutieră care ne-a pus la dispoziție și articolul din Codul Rutier care stipulează această contravenție.

”CONSTITUIE CONTRAVENŢIE ŞI SE SANCŢIONEAZĂ CU AMENDA PREVĂZUTĂ ÎN CLASA A III-A DE SANCŢIUNI URMĂTOAREA FAPTĂ PRIVIND  NERESPECTAREA REGULILOR PRIVIND TRANSPORTUL PERSOANELOR ÎN SAU PE VEHICULE, RESPECTIV TRANSPORTUL DE PERSOANE DEASUPRA ÎNCĂRCĂTURII SAU  PE PĂRȚILE LATERALE ALE CAROSERIEI” – sursa Codul Rutier

Așa că șoferul este pasibil să fie amendat cu 1160 lei și 8 puncte de penalizare. Grăbit să plece cu camioneta de lux să mai adune ceva deșeuri prin Urlați, șoferul se oprește să fotografieze mașina cu care se deplasa echipa Ziarului Incomod.

- Reclamă -

Așa cum am dedus, domnul vrea să salveze imaginea firmei pentru care lucrează, respectiv Rosal, și susține că este de la o altă fimă.

Reporterii Incomod au mers să discute cu un alt angajat, aflat la poarta rampei de depozitarea deseuri. Rampă care este plină ochi, lucru care se pare că le-a scăpat comisarilor Gărzii de Mediu.

Angajatul de la rampă se grăbește să închidă în nas reporterului porțile de acces. Știe că e rampa Rosal, dar că nu se mai numește așa. De știut nu știe pentru cine lucrează, dar ne confirmă că șoferul camionete lucrează tot pentru Rosal.

Așteptăm un punct de vedere din partea firmei Rosal cu privire la situația de la Urlați. De la Garda de Mediu am aflat în schimb că în ultimii doi ani, la Rosal, actualmente sub denumirea de United Waste Solutions, au fost făcute în urma sesizărilor 14 controale, amenzile însumând aproape 600.000 de lei.

120.000 de mii de euro în doi ani au trecut neorbservați, la sumele pe care le rulează această companie. În plus, nu știm dacă printre cele 14 controale a fost și vreunul la Urlați.

- Reclamă -

Situația dezastruasă de la stația de transfer Urlați, a fost făcută publică încă din 2021, de  Octavian Berceanu, pe atunci comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Localitatea unde vor fi 17 grade de 1 Decembrie

Meteorologii spun că temperaturile de 1 Decembrie vor ajunge până la 17 grade. În paralel, la Bâlea Lac, se...
spot_img