fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

VIDEO INTERVIU. Dr. Liviu Predescu explică de ce a ales să plece din Ploiești și să profeseze la un spital din Germania

Citește Și

- Reclamă -

Doctor Liviu Predescu, ortoped și traumatolog, este din Ploiești și, deși a lucrat o perioadă la Spitalul Județean de Urgență, în urmă cu opt ani a ales să plece să lucreze la o clinică din Germania. Mai mult decât atât, chiar și acum, după ce salariile din sistemul sanitar din România au fost mărite, dr. Predescu spune că nu s-ar întoarce acasă. Acesta explică faptul că nu doar banii îl fac să rămână în Germania, ci și condițiile, dotările, dar nu în ultimul rând felul în care sunt tratați pacienții.

Chiar recent, dr. Predescu a avut parte de o experiență nefericită, legată de sistemul sanitar din România. Întors acasă pentru sărbătorile Pascale, alături de familie, acesta a mers la o biserică din Ploiești în noaptea de Înviere. Fratele său, care suferă de sindromul Down, s-a simțit rău, iar oamenii au chemat o salvare. Dr. Liviu Predescu povestește că deși i-a spus asistentului medical în repetate rânduri că fratele său suferă de sindromul Down și că el este tutorele legal, acesta nu numai că nu a dorit să-l asculte, dar a chemat și poliția, deși omul nu făcuse scandal. Despre acest incident, dar și despre diferențele dintre sistemul sanitar din România și cel din Germania, dr. Predescu a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Incomod pe care îl puteți urmări mai jos:

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

7 COMENTARII

 1. Asistentii medicali de pe salvari sint , in majoritate , infatuati si iresponsabili . Stiu sa spuna tutorilor ,, sa ma lasati sa imi fac treaba ,, . Imbecili care nu realizeaza ca la preluarea pacientului trebuie sa afle detalii importante fix de la un membru al familiei . Ca sa nu faca mai mult rau decit bine .

 2. Il cunosc personal! Am foat colegi de clasa, in liceu. Stiu ce fel de om este! Si garantez 900% pentru el! Acest om a renăscut ca pasarea Phoenix din propria cenușă! Normal ca nici eu m-aș întoarce în acest sistem infect din țară, în care la conducere, în primul rând este un ministru care e certat cu limba română, și, în care de la revoluție încoace, aprope ca nu a progresat deloc. Lica, ai tot respectul meu, ca fost coleg, ca prieten, stai frate acolo, ca aici e pe ciolan, nu așa cum am fost noi crescuți, să spunem bună ziua si mulțumesc! Ai tot respectul meu! Al tau Gix!

 3. Din pacate asa e. Rar gasesti in Romania medici sau asistenti care sa puna mai presus de orice pacientul. Ipocrizia si egoismul sunt intalnite peste tot in Romania, dar in medicina vorbim totusi despre viata omului iar o secunda poate face diferenta dintre viata si moarte.
  Pacat…medicii si asistentii care au intr-adevar vocatie pleaca in strainatate. Si nu pentru bani. Pentru ca nu pot sa isi faca meseria cum ar fi normal.

  • Sistemul sanitar nu are in centrul sau pacientul ci salariatii ; sistemul de invatamint nu are in centrul sau elevii ci invatatorii si profesorii ; sistemul de ordine publica nu are in centrul sau cetateanul platitor de taxe si impozite ci salariati infatuai si imbuibai cu drepturi si beneficii de catre o guvernare care ia de la cei ce trudesc si da la cei care voteaza secaturi . Sistemul bugetar din Romania este supradimensionat , scump si ineficient . In el si-au gasit locul pe criterii politice si de cumetrie indivizi incapabili sa cistige piinea in mediul concurential . Mare parte lingai politici .

 4. Inacceptabil din partea unui cadru medical să aibă o astfel de atitudine față de un pacient și familia acestuia. De asemenea, prezumția că pacientul este beat reprezintă clar o problemă de educație și mentalitate, justificată cel mai probabil prin „îi știu eu pe ăștia”, de parcă pacienții ar fi dușmanii cadrelor medicale și nu oameni care se află într o situație delicată, de cele mai multe ori suferinzi sau având o problemă gravă(pt că de asta apelezi la salvare).
  Cu siguranță situația de față nu reprezintă regula, dar aduce atingere gravă instituție și meseriei pe care o practică.
  Sperăm că se vor lua măsurile necesare.

 5. Il cunosc pe dr Liviu Predescu, de când era copil. Am fost vecini. Este o persoană serioasă, care și-a construit o cariera profesionala de admirat, prin propriul efort.
  Ii inteleg frustrarea, ca urmare a evenimentului, pe care l-a prezentat. Se stie ca sistemul medical public românesc are nevoie de o îmbunătățire a serviciilor și implicit a comportamentului personalului implicat.
  Opinia publică, alături de alți factori poate ajuta la schimbarea acestei situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut