Ziarul Incomod continuă seria de interviuri prin care vă prezentăm persoane remarcabile, angajate în instituții de protecție ale statului, care intervin și veghează în continuare pentru protejarea noastră, a tuturor. Pentru interviul de astăzi, am discutat cu subofițerul Nicolae B., din cadrul detașamentului 1 al Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, structura anti-terorism. Dată fiind funcția pe care o ocupă, numele complet al acestuia nu va fi dezvăluit și, de asemenea, în timpul interviului subofițerul a stat cu spatele la cameră.

Nicolae B. lucrează la structura anti-tero a Grupării Mobile încă de la înființarea acesteia, în 2005, dar a luat parte și la misiuni internaționale, unde spune că jandarmii români au fost foarte bine apreciați.

Structura anti-tero ia parte la toate manifestările cu public foarte numeros, deși nu întotdeauna sunt ușor de identificat în mulțime. Subofițerul spune că sunt special antrenați pentru a interveni în cazul oricărei agresiuni cu armă de foc sau arme albe. Despre fenomenul terorismului în România, spune că un pericol există întotdeauna.

Nicolae B. a explicat că legislația este foarte clară în ceea ce privește uzul armamentului de către jandarmi și că dacă cineva amenință direct un jandarm, legislația prevede că pot face uz de armă în scopul apărării și pot riposta astfel.

Vezi mai jos tot ce a povestit Nicolae B., subofițer în cadrul structurii anti-tero a Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here