fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

VIDEO: Percheziții în Prahova și București. Patroni șantajați și sechestrați de interlopi

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE: Liderul grupării este Viorel Gongoi, fiul „vrăjitoarei” Mama Omida.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
DIICOT a organizat marți percheziții în Prahova și în București, într-un dosar de șantaj și lipsire de libertate. Este vizat un grup infracțional organizat care cerea taxă de protecție patronilor cu firme de construcții. 

Potrivit DIICOT, membrii grupării solicitau întâlniri cu dezvoltatorii imobiliari și le cereau bani pentru a putea continua lucrările, recurgând la intimidare pentru a-i convinge.

Dacă nu reușeau, treceau la intimidarea angajaților firmei. De cele mai multe ori, patronii cedau, confruntânu-se cu riscul de a nu putea finaliza lucrările. Gruparea acționa în București.

Comunicatul DIICOT:

- Reclamă -

La data de 09.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Grupări Infracționale Violente din cadrul DGPMB au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județului Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de șantaj și lipsire de libertate.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, pe raza municipiului București, în vederea comiterii infracțiunii de șantaj, respectiv, în scopul determinării prin constrângere a victimelor, dezvoltatori imobiliari, la plata unor sume de bani pretinse de membrii grupării drept ”de taxă de protecție”.

Pe parcursul cercetării penale, s-a stabilit faptul că fiecare membru avea un rol bine stabilit, puterea de decizie aparținându-i liderului grupării, personaj notoriu în mediul infracțional.
Astfel, liderul direcționa ceilalți membri ai grupului la șantierul victimei pentru abordarea acesteia în moduri intimidatoare.

Totodată, cu ocazia incursiunii, membrii grupului infracțional îi puneau în vedere dezvoltatorului imobiliar să se prezinte la liderul grupării pentru a discuta. În cadrul întâlnirii, acesta, folosind diverse tehnici de presiune și intimidare, solicita victimei o sumă de bani pentru a-i permite să continue lucrările de construcție.

- Reclamă -

În cazul în care dezvoltatorul imobiliar refuza să se întâlnească cu liderul ori nu accepta taxa de protecție impusă, membrii grupului infracțional procedau la intensificarea acțiunilor de constrângere prin realizarea de incursiuni la șantierul imobilului și amenințarea angajaților.

În final, de cele mai multe ori, în urma acțiunilor de constrângere, confruntându-se cu riscul de a nu reuși să finalizeze edificiul dezvoltat, victima era nevoită să se „înțeleagă” cu liderul grupării și să-i remită acestuia ”taxa de protecție” impusă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 8.000 de lei și 5.500 de euro.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 5 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Memă de campanie: ”îi spargem anul ăsta”

În perioadele de campanie electorală, partidele dau adesea dovadă de creativitate și amuzament.Este și cazul partidului România în Acțiune...
Sari la conținut