fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO – Președintele CJ Prahova despre poluarea din Ploiești: ”Suntem obișnuiți cu mirosul, ne bazăm pe OMV Petrom!”

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Declarație șocantă a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Încercând să le mulțumească reprezentanților OMV Petrom pentru cele 7 milioane de euro investite în Spitalul de Urgență Ploiești, Dumitrescu a făcut o gafă de proporții.

Vorbește despre mirosul de petrol pe care îl simte oricine ajunge în Ploiești.

- Reclamă -

Dar nu despre poluarea din oraș pe care o știe o țară întreagă. Nu, Dumitrescu o dă în…… mirosul copilăriei.

Ignorând faptul că ploieștenii se plâng de poluare de ani de zile și se îmbolnăvesc de cancer, Dumitrescu preferă să obțină niște finanțări de la compania austriacă, subliniind : ”dacă tot suntem obișnuiți cu mirosul, ne bazăm pe dumneavoastră!”

Mai direct, transmite ceva de genul: ” dacă tot suportăm poluarea, ne îmbolnăvim de cancer, ne pensionăm mai devreme, măcar să dați niște bani. Pentru spital, pentru vreo echipă de fotbal, nici nu mai contează pentru ce.”

- Reclamă -

Și pentru că în trei ani de mandat a făcut doar 2 conferințe de presă, Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, nu e obișnuit cu jurnaliștii. Bine, nici răspunsuri la întrebări nu are.

Statisticile oficiale arată însă realitatea.

Înconjurat de patru rafinării, Ploieştiul  a fost, dintotdeauna, unul dintre cele mai poluate orașe din țară. Ploieștenii, dar și oamenii din alte șapte localități aflate în apropiere, se încadrează în prevederile unei legi promulgate recent. Mai exact, dacă au locuit 30 de ani într-una dintre localitățile poluate, pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme.

O altă statistică ne arată că aerul din Ploieşti ucide 1000 de ploieşteni pe an adică 3 pe zi. De asemenea avem cel mai mare număr de bolnavi de cancer din România.

- Reclamă -

Una peste alta, potivit președintelui CJ Prahova, ploieștenii ttrebuie să se obișnuiască cu mirosul,  să suporte consecințele poluării care afectează grav sănătatea.

Eventual oamenii să mulțumească marilor poluatori că mai investesc bani din când în când.

În cazul de față, acțiunea OMV Petrom a adus și un plus de imagine președintelui PNL Prahova și al Consiliului Județean Prahova,  Iulian Dumitrescu, fix înainte de un an electoral.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img