fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

La aproape 4 luni de la finalizarea cu tam-tam a proiectului, noul spital modular din Ploiești tot nu poate funcționa

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Prezentat elogios de Consiliul Județean ca singurul spital public construit în Ploiești în ultimele decenii, noul spital modular amenajat din fonduri europene lângă Oborul Ploiești tot nu poate să funcționeze, la aproape patru luni de la finalizarea proiectului.

Spitalul fusese amenajat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în baza unui proiect depus de Consiliul Județean Prahova în contextul pandemiei COVID. Finanțarea a întârziat, astfel că inaugurarea a fost anunțată abia la începutul acestei veri, mult după depășirea crizei sanitare.

- Reclamă -

Iar întârzierile continuă. La aproape patru luni de la finalizarea proiectului, noua unitate încă nu poate funcționa, pentru că Ministerul Sănătății nu a aprobat structura actualizată a Spitalului Județean, explică managerul spitalului, dr. Bogdan Nica. Acesta a declarat că mai multe spitale din țară sunt în aceeași situație, reclamând că la nivelul ministerului ar fi o singură persoană responsabilă de aceste autorizări.

Consiliul Județean se laudă cu primul spital amenajat în Ploiești în ultimele decenii, după finalizarea proiectului pentru spitalul modular

El a mai explicat și că a mai existat o întârziere legată și de rețeaua electrică. „După ce am încheiat lucrarea, a durat o lună și jumătate până când Electrica Furnizare a reușit să închidă toate firele, chestie care n-a ținut nici de Consiliul Județean și nici de spital. A fost nevoie de niște modificări la rețea, ca să nu pice curentul la vecini, la Dedeman să zicem. După ce s-a încheiat lucrul ăsta, am încheiat documentația și am solicitat Direcției de Sănătate Publică să vină să ne dea un aviz. DSP-ul ne-a dat aviz. Ulterior, acele 35 de paturi au fost incluse în solicitarea de aprobare a structurii Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pe care după data de 31 iulie n-o mai face DSP-ul. Conform unei ordonanțe, o face Ministerul, care are un om. Și am depus dosarul. Și noi, ca și alte 50 de spitale din România, stăm să ne uităm și așteptăm să ne iasă acea autorizare. Eu nu-mi permit să las colegii mei să interneze bolnavi acolo, cât timp Ministerul încă nu ne-a autorizat”, a declarat, vineri, Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img