fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO – Cum arată sălile de operații modernizate de la Spitalul Județean din Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

S-au încheiat lucrările de modernizare și dotare cu aparatură a blocului operator de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, urmând ca ultimele șase săli de operații modernizate să fie redate în folosință în câteva zile, după ce primele șapte fuseseră finalizate în decembrie 2022. Întreaga investiție a depășit 11 milioane de euro, din care 7 milioane au venit prin sponsorizare de la OMV Petrom.

Managerul Spitalului Județean, Bogdan Nica, a făcut vineri o prezentare a noului bloc operator, după finalizarea programului de modernizare și dotare cu aparatură. La eveniment au participat reprezentanți ai companiei petroliere OMV Petrom și președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

- Reclamă -

„OMV Petrom în mod constant s-a implicat în activități ce țin de comunitatea unde își desfășoară activitatea. Am reușit, printr-o sponsorizare de 7 milioane de euro, care a fost dedicată pentru a dota sălile de operații din Spitalul Județean de Urgență cu echipamente moderne, să vedem astăzi aici sălile dotate și o aparatură ultramodernă, care pot să ajute la operațiile ce vor urma să aibă loc în acest spital”, a afirmat Adrian Nicolaescu, director în cadrul OMV Petrom.

„Practic, avem 13 săli de operații noi, sunt cele mai moderne săli de operații din țară, o investiție de peste 11 milioane de euro, făcută în parteneriat de Consiliul Județean Prahova și OMV Petrom. Erau discuții la București pentru finanțări și am spus că nu mi se pare normal ca într-un județ cu 800.000 de locuitori să nu avem un spital ca lumea, iar la București, la două milioane și jumătate, să fie 70. Și s-a înțeles. Și o să vedeți niște investiții mari! Lucrurile merg pe un drum bun și o să se întâmple multe investiții”, a declarat, la finalul vizitei, și președintele Consiliului Județean, care apoi a părăsit unitatea.

- Reclamă -

„Probabil în 48 de ore probele ies de la laborator și, în măsura în care acestea vor fi negative la orice fel de germeni, putem să începem, să zicem de luni, activitatea chirurgicală în toate sălile. Voi avea ca prioritate secțiile care au o aglomerație foarte mare să le dau spațiile cele mai mari. Mă refer la secția Chirurgie II în principal, pentru că e secția fanion a spitalului, și la secția Neurochirurgie, care are complexitatea cea mai mare. Și celelalte secții vor primi spații suficiente”, a afirmat Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean din Ploiești.

Primele șapte săli de operații finalizate în cadrul acestui program de modernizare au fost date în folosință la finalul anului trecut. Acum s-au încheiat lucrările și la celelalte șase, din totalul de 13 săli de operații existente la nivelul unității medicale, fie că vorbim de sediul principal, din nordul Ploieștiului, sau de secțiile secundare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img