fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

VIDEO – Reacția primarului Volosevici, după o nouă criză a gunoaielor apărută în Ploiești: „ADI are datoria să prevină niște situații”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a criticat conducerea ADI Deșeuri, după o nouă criză privind colectarea gunoaielor apărută zilele acestea în municipiu. Edilul susține că problema ține de relația contractuală dintre operator și rampă și că municipalitatea nu poate interveni, dar că ADI Deșeuri avea obligația să prevină astfel de situații.

Într-o conferință de presă susținută marți la sediul Primăriei Ploiești, Andrei Volosevici a declarat că a solicitat o ședință de urgență la nivelul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriat pentru Managementul Deșeurilor”, amintind că municipalitatea nu are alte pârghii legale și că ADI-ul este titularul contractului pentru ridicarea gunoaielor menajere.

- Reclamă -

„Este o problemă pe care o vedeți periodic la nivel de Ploiești, de multe ori neînțeleasă și din nou îmi fac obligația să explic: gunoiul menajer nu are niciun fel de legătură cu Primăria Municipiului Ploiești, iar firma care efectuează această activitate prost, sau din când în când prost, sau mai des prost, nu are niciun fel de legătură și nu există vreo variantă de lucru prin care Primăria să intervină. Au apărut din nou gunoaiele, Vestul e plin, Nordul mai puțin, oricum noi monitorizăm în fiecare zi. Prima oară când a apărut această problemă, care nu mai ține de plată, neplată, tarife, ci ține de legătura comercială dintre rampa ecologică de la Boldești și operatorul de salubritate, a fost în noiembrie, când, la inițiativa prefectului, am avut discuții cu ambele părți. Discuția este limitată, pentru că nu poți să le spui unor societăți comerciale ce să facă, noi suntem unitatea administrativ-teritorială care beneficiază de un serviciu și avem o reacție în sensul ăsta. La un moment dat s-a repetat situația și ne-a fost clar că trebuie o discuție foarte serioasă vizavi de ADI Deșeuri. Și atunci m-am adresat domnului Iulian Dumitrescu, ca să avem o ședință de urgență a ADI-ului în care să fie invitate și firmele respective, ca să nu mai avem aceste sincope, care până acum au fost rezolvate prin partea de mediere făcută de către Prefectură”, a declarat, marți, primarul Ploieștiului.

FOTO Rosal nu mai colectează gunoaiele, Vitalia a închis accesul la groapa de gunoi

„Pe 4 ianuarie 2024, trimit către ADI Deșeuri o adresă și mi se răspunde foarte clar de către ADI, prin semnătura directorului, că nu e nicio problemă prin oraș. Vouă vi se pare că e o problemă la nivelul de colectare a deșeurilor menajere? Mie da. Și pe mine mă sună oamenii. Care trebuie să înțeleagă că nu este contractul nostru. Este responsabilitatea unor instituții care au obligația nu neapărat să rezolve niște probleme, ci să prevină niște situații. Prevenția este obligatorie pentru că ține de sănătate și de disconfort în primul rând”, a adăugat Andrei Volosevici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut