fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

VIDEO Reporterii Incomod, la un pas să fie agresați în stradă. Jandarmii și polițiștii, spectatori la scandal. Reacția Poliției: Așa, și?!

Citește Și

- Reclamă -

Doi reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au uitat care le sunt atribuțiile legale și au ajuns să amenințe presa în timp ce protejau mai multe persoane agresive. Jurnaliștii ziarului Incomod au fost la un pas de a fi agresați fizic de mai multe persoane care au aruncat cu sticle de apă spre ei. Au fost în schimb agresați verbal, fiind înjurați, amenințați și blestemați. Mai mulți jandarmi și polițiști au fost simpli spectatori la scandal, iar ulterior reacția Biroului de Presă a Poliției a fost una de milioane: „Așa, și?!”

- Reclamă -

Incidentul s-a petrecut la evacuarea lui Miraj Tzunami, fratele manelistului Tzancă Uraganu. Un executor judecătoresc a pus în aplicare hotărârea judecătorească de evacuare, sprijinit de jandarmi și polițiști.

În timpul operațiunii de evacuare, Miraj Tzunami, dar și rudele lui au devenit agresivi. Au aruncat cu sticle cu apă în reporterii aflați la fața locului, au început să înjure, să blesteme și să amenințe.

Culmea este că în loc să intervină pentru a-i proteja pe jurnaliști, jandarmii au ieșit din curtea în care avea loc evacuarea și doi dintre ei au început să-i certe pe jurnaliștii care își făceau meseria, cerându-le să nu mai filmeze. Ba chiar unul dintre ei i-a întrebat pe reporteri dacă le-ar plăcea să le spună scandalagiilor numele jurnaliștilor prezenți acolo (video la finalul articolului).

- Reclamă -

În alt moment în care jurnaliștii noștri erau agresați de scandalagii, unul dintre polițiștii prezenți la evacuare le făcea poze reporterilor Incomod. Când un reporter i s-a adresat spunându-i „dumneata în loc să ne faci poze ai putea să intervii”, polițistul a plecat. Reacția Biroului de Presă al Poliției Prahova când am solicitat un punct de vedere cu privire la această situația a fost: „Așa, și?!”

În paralel, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova ne-a transmis, în urma unei solicitări, că cei doi jandarmi sunt acum cercetați intern pentru atitudinea pe care au avut-o.

„Cu privire la aspectele semnalate care vizează modul de acțiune a doi jandarmi participanți la o misiune specifică în data de 09.05.2023, vă comunicăm faptul că vor fi demarate verificări urmând ca, în funcție de rezultat să fie dispuse măsuri în consecință.

Precizăm faptul că Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova nu tolerează nicio abatere de la normele legale a personalului propriu, motiv pentru care sesizarea va fi tratată cu atenție deosebită.”, au transmis reprezentanții IJJ Prahova.

- Reclamă -

Facem precizarea că reporterii noștri au realizat filmări și transmisii live doar de pe domeniul public. Redacția noatră avea aprobarea scrisă a proprietarului casei să filmăm inclusiv în locuință. Cu toate acestea, pentru a nu crea o situație tensionată, am decis să rămânem pe domeniul public și să filmăm doar de acolo.

@ziarulincomod

#mirajtsunami #incomod #news #romania #ploiesti #tzancauraganu

♬ sunet original – Ziarul Incomod

După publicarea articolului, Biroul de Presă al Poliției Prahova a emis următorul punct de vedere:

„Urmare a solicitării dumneavoastră telefonice vă transmitem următoarele:

Cu privire la aspectele semnalate de dumnevoastră prin care ne transmiteți faptul că polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești, aflați în serviciu la data de 9 mai a.c., au avut un comportament nepotrivit, în cadrul unei activități în teren, vă comunicăm faptul că de la momentul sesizării au fost demarate verificări prin intermediul Biroului de Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

În funcție de rezultatul cercetărilor vor fi luate măsurile legale care se impun.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...