Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat că Guvernul va propune modificarea structurii anului școlar, pentru alinierea României la sistemele de învătământ performante din Occident. Dacă propunerea se va concretiza, elevii români vor merge mai mult la școală și vor avea vacanțe mai scurte. 

Prezent la Ploiești pentru o conferință națională pe tema pandemiei și pentru a susține vaccinarea cadrelor didactice și testarea elevilor, Sorin Câmpeanu a anunțat schimbări majore în sistemul de învățământ românesc.

Cea mai importantă propunere pentru anul școlar 2022-2023, ar fi mărirea perioadei în care elevii merg la școală.

Potrivit ministrului Educației, România este printre țările cu cea mai scurtă perioadă a cursurilor.

În prezent, elevii români au 168 de zile de școală (34 de săptămâni), a precizat ministrul. Mai puține are doar Albania.

În același timp, Danemarca și Italia au cele mai lungi perioade de cursuri, 268 de zile. În Germania, elevii merg la școală timp de 42 de săptămâni pe an.

Dacă noi avem 34 de săptămâni, iar Germania are 42 de săptămâni pentru un an școlar, adică opt săptămâni în plus, faceți un calcul simplu și veți vedea că, în 12 ani, un elev german beneficiază de doi ani și jumătate în plus față de un elev român“, a spus ministrul Sorin Câmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here