Foto cu caracter ilustrativ

În intervalul 25 – 26 martie, pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor au desfăşurat 63 de misiuni, dintre care: 33 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgență, 4 incendii, 19 incendii de vegetație uscată, 3 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere și 4 alte situații de urgență (transport persoană supraponderală, deblocare ușă).

Azi noapte în jurul orei 01:50, s-a produs un accident grav de circulație pe  DN 1, la km 104+100, în Nistorești. Au fost implicate două autoutilitare, iar în urma impactului violent un bărbat de 40 de ani si-a pierdut viața.

Totodată, o mașină s-a răsturnat pe mijlocul părții carosabile, iar cealaltă s-a răsturnat în albia râului Prahova, la aproximativ 200 m de locul accidentului.

Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea șoferului decedat și pentru asistența medicală a celorlalte două persoane implicate, acestea refuzând transportul la spital.

În perioada menționată, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 19 incendii de vegetație uscată în localitățile Plopeni, Chiojdeanca, Urlați, Apostolache, Câmpina, Ștefești, Berceni, Mănești, Ploiești (2), Ariceștii Rahtivani, Balta Doamnei, Șotrile, Jugureni, Șoimari, Cerașu, Păcureți (2) și Băicoi.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 45 ha.

O misiune dificilă, din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Chiojdeanca, unde au intervenit pompieri de la Garda de intervenție Urlați sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 ha.

Și în localitatea Apostolache, incendiul de vegetație uscată s-a propagat cu repeziciune la o pădure, unde au ars vegetația uscată, lăstăriș și mărăciniș pe o suprafață de 10 ha.

Un incendiu violent a izbucnit ieri, în jurul orei 19:32 la o casă părăsită și la un adăpost de animale, din localitatea prahoveană Râfov din satul Sicrita.

La sosirea pompierilor militari la locul intervenției, incendiul se manifesta violent, cu degajări mari de fum,  pe o suprafață de aproximativ 380 mp. La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate, 3 autospeciale de lucru cu ap.

15 pompieri militari au acționat pentru localizarea si lichidarea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Operațiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată și fumul dens și a  fost finalizată în jurul orei 22:00.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Luni, în jurul orei 12:58, 2 echipaje de stingere au acționat în comuna Sângeru pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la o anexă gospodărească, ulterior s-a propagat rapid și la anexa învecinată. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător și ca urmare a acestuia au ars anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 90 mp, lemne de foc și o moară de cereale.

Tot ieri, în jurul orei 18:39, a izbucnit un incendiu violent la o locuința particulară situată pe strada Izvoare din municipiul Ploiești. La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate 4 autospeciale de stingere. Incendiul s-a propagat si la alte două locuințe situate în apropiere. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, una cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare iar cealaltă a suferit un atac de panică. Totodată, pompierii au salvat 5 câini. Incendiul a izbucnit din cauza unui mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.

Sursa: comunicat ISU Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here