fbpx
miercuri, mai 31, 2023

32 de percheziții la contrabandiștii de țigări. Prejudiciu calculat la peste 200.000 lei

Citește Și

- Advertisement -

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economice din Bihor, sub coordonarea unui  procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au efectuat, ieri, 32 de percheziții la locuințele a 18 persoane bănuite de contrabandă cu țigări. Au fost descoperite peste 120.000 de țigări nemarcate corespunzător, în valoare de peste 60.000 de lei.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2018 – prezent, cei în cauză, cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani,  ar fi introdus în ţară, din spațiul extracomunitar, ar fi transportat și deţinut ţigări marcate necorespunzător, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice din judeţul Bihor.

- Advertisement -

În urma percheziţiilor efectuate ieri, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, la domiciliile și în imobilele în care exista suspiciunea că aceștia și-ar fi desfășurat activitatea infracțională, polițiștii bihoreni au descoperit 121.600 de ţigări marcate necorespunzător, de diferite mărci, în valoare totală de peste 60.000 de lei, agende și diferite înscrisuri care atestă comercializarea de țigări, precum și telefoane care ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

Întreaga cantitate de țigări fost indisponibilizată în vederea cercetărilor.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului statului a fost estimat, până în prezent, la peste 200.000 de lei.

- Advertisement -

În cadrul acțiunii au fost angrenați peste 80 de poliţişti ai  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economice din Bihor continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii  activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Sursa: comunicat Poliția Română

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greva profesorilor: Sindicatele au respins oferta Guvernului

Sindicaliștii din Educație au respins oferta Guvernului, de mărire a salariului cu 1.000 de lei brut pentru profesori și...

Mai Multe Articole Ca Acesta