fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

33 de tineri învață să devină brutari la Școala de Meserii Concordia

Citește Și

- Reclamă -

Evaluare cu succes a tinerilor de la Atelierul de Brutărie, în cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA, proiectsusținut de Pakmaya România.

Odată cu începutul anului școlar 2023-2024, Pakmaya România susține formarea tinerilor proveniți din medii defavorizate pentru specializarea BRUTAR în cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA, prin care 33 de tineri, 5 înscriși la Școala de Meserii și 28 proveniți din parteneriatele cu liceele de profil locale, beneficiază de sesiuni de formare teoretică și practică în domeniul brutăriei, un sprijin important către pregătirea tinerilor către o viață independentă și autonomă.

De la tehnici de frământare și modelare a aluatului până la secretele perfectării coacerii, tinerii pasionați de arta brutăriei au fost inițiați într-o gamă largă de competențe și cunoștințe esențiale.

 - Ziarul INCOMOD

Recent tinerii au încheiat prima parte a pregătirii lor, fiind supuși unei evaluări detaliate.

- Reclamă -

Rezultatele au fost extrem de încurajatoare, reflectând progresele semnificative realizate de către participanți în timpul acestor săptămâni intense de învățare și practică. Aceștia au demonstrat nu numai pricepere în manipularea ingredientelor și a ustensilelor, dar și o înțelegere profundă a proceselor chimice și tehnice implicate în producția de produse de brutărie de înaltă calitate.

„Suntem extrem de încântați de evoluția și de angajamentul tinerilor. Ei demonstrează nu doar un interes profund pentru arta brutăriei, dar și un potențial incredibil. Ne bucurăm mult că modelăm vieți cu ajutorul aluatului”, a declarat Nicolae Petrache, maistru brutar la Școala de Meserii Concordia.

„Acești tineri sunt dedicați să-și perfecționeze abilitățile și să-și urmeze pasiunea pentru brutărie și patiserie, iar rezultatele evaluării intermediare sunt o recunoaștere a eforturilor lor constante” a spus și Mariana Oprișan, maistru patiser.

În întâlnirile de lucru cu echipa multidisciplinară, pe planurile de intervenție personalizată pentru fiecare tânăr, ni s-a confirmat încă o dată că intervenția noastră este cheia în crearea de șanse reale pentru fiecare dintre ei, astfel încât după încheierea cursurilor să ducă o viață independentă și să ocupe un loc de muncă în domeniul în care au ales să se formeze. Este un efort susținut și ne bucurăm că Pakmaya România este alături de noi în acest demers” a declarat Ramona Vasiloae – Năstăsache, Director Școala de Meserii Concordia.

- Reclamă -

EDU-CAMPUS CONCORDIA, prin Școala de Meserii CONCORDIA, organizează cursuri cu o durată de 9 luni, pentru meseriile de brutar, bucătar, ospătar şi horticultor. 40 de tineri defavorizați social pot avea, astfel, acces gratuit la educație de calitate. La terminarea acestor cursuri absolvenţii primesc, în urma unui examen, o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și Uniunea Europeană. Prin serviciul de Job Coaching, tinerii sunt sprijiniți ulterior să își găsească și un loc de muncă și pot locui timp de maxim 2 ani într-o locuință socială, în funcție de nevoia fiecărui beneficiar. În plus, în baza unor parteneriate cu liceele de profil din Prahova, fiecare atelier al școlii de meserii găzduiește săptămânal tineri din licee și școli profesionale din Ploiești care fac practică în atelierele Școlii de Meserii, sub îndumarea profesorilor Concordia.

Despre Pakmaya România 

Pakmaya, unul dintre cei mai mari producători de drojdie la nivel mondial și singurul producător din RomâniaBrandul Pakmaya este prezent astăzi în 130 de țări. 

În afară de drojdia de panificație, preferată de majoritatea brutarilor români, Pakmaya este un producător important de alte ingrediente și soluții profesionale pentru industria de panificație și patiserie.  

- Reclamă -

www.pakmaya.ro  

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut