fbpx
sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

68 de mașini second hand, în valoare de jumătate de milion de euro, confiscate de poliție de la o grupare de samsari – FOTO

Citește Și

- Reclamă -

68 de mașini aduse din Polonia, dat și bani și bijuterii din aur au fost confiscate de polițiști în timpul unor ample percheziții care au avut loc în data de 6 martie la Bistrița Năsăud. Au fost vizați samsarii care au adus din Polonia autoturisme pe care le vindeau ulterior clienților interesați, fără a declara veniturile.

 Față de opt persoane, a  fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

- Reclamă -

Astfel, opt persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, din Năsăud, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, au fost reținute, pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor efectuate în Năsăud și Bistrița.

 - Ziarul INCOMOD

În cursul zilei de astăzi, 7 martie, persoanele în cauză vor fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.

 - Ziarul INCOMOD

La percheziții, au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 88.250 de euro, 77.900 de lei și 190 de zloți polonezi.

- Reclamă -

De asemenea, au mai fost indisponibilizate 68 de autoturisme și autoutilitare, de aproximativ 500.000 de euro, precum și cantitatea 1.295,70 de grame de metale prețioase, cu o valoare estimată de 404.258,40 lei.

 - Ziarul INCOMOD

 Reamintim că, miercuri, 6 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 9 mandate de percheziție, la locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice, din Năsăud și Bistrița, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

 - Ziarul INCOMOD

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2019 și până în prezent, fără a-și organiza activitatea comercială sub o formă juridică, persoanele în cauză ar fi efectuat peste 100 de operațiuni impozabile de achiziții de autoturisme second-hand din Polonia, de la diferite persoane juridice și fizice, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe teritoriul României, în scopul realizării de venituri, fără a declara organelor fiscale veniturile realizate, ascunzând sursa impozabilă.

- Reclamă -

Astfel, persoanele vizate ar fi realizat din vânzări venituri de 16.218.295 de lei, cauzând un prejudiciu la bugetul consolidat al statutului de  3.309.221 de lei.

Pe parcursul zilei de ieri, 6 martie, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele depistate, fiind conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune participă luptători de la acțiuni speciale din Bistrița-Năsăud și Maramureș, precum și polițiști din cadrul Poliției Orașului Năsăud, Poliției Municipiului Bistrița, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Biroului pentru Protecția Animalelor și Biroului Siguranță Școlară, precum și reprezentanți ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Antifraudă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut