fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

7 lucruri mai puțin știute despre meciul tradițional de fotbal american Army vs. Navy (Armata vs. Marina SUA)

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Una dintre cele mai vechi rivalități sportive este cea dintre United States Military Academy (USMA) și Navy Midshipmen de la United States Naval Academy (USNA). Cei mai buni studenți ai celor două academii se întâlnesc anual într-un meci de fotbal american de colegiu.

Prima partidă datează de pe 29 noiembrie 1890, iar de atunci au avut loc în total 123 de partide. Confruntarea din 2023 se va disputa pe 9 decembrie, pe Gillette Stadium din Foxborough, Massachusetts. Marina are de luat o revanșă, după ce a pierdut ultima confruntare după un duel foarte echilibrat, încheiat cu scorul 20-17.

Iată 7 lucruri mai puțin știute despre această partidă:

1. Până în prezent, Marina a câștigat 62 de partide, 54 au fost câștigate de Armata SUA, iar 7 s-au terminat la egalitate. Prima partidă s-a disputat pe 29 noiembrie 1890, pe The Plain din West Point. Marina, care juca fotbal american în mod organizat din 1879, învingea nou înființata echipă a Armatei cu 24-0.

- Reclamă -

2. Pentru partida disputată în 1890, cei 271 de membri ai Corpului de Cadeți ai Armatei au achitat fiecare câte 52 de cenți pentru a asigura jumătate din costurile de deplasare ale adversarilor din Marină.

3. Chiar dacă în prezent se joacă anual, au fost și 10 ani în care partida nu s-a disputat. Cea mai mare întrerupere a fost între 1894 și 1898, după o dispută între generalul Armatei și amiralul Marinei, după partida din 1893. De asemenea, partida din 1909 nu s-a jucat, după ce un cadet pe nume Eugene Byrne a murit în urma unei accidentări din partida cu Harvard din luna octombrie. În timpul Primului Război Mondial, în 1917 și 1918, partidele au fost anulate, iar în 1928 și 1929 echipele nu s-au pus de acord asupra standardelor de eligibilitate pentru jucători.

4. Partida a început să fie televizată la nivel național în SUA în 1945. O bornă importantă din istorie datează de la confruntarea din 1963, când au fost introduse în premieră reluările. A fost un moment cu adevărat istoric, care avea să schimbe televiziunea și nu numai pentru totdeauna. În prezent, reluările sunt ceva banal atât la evenimentele sportive dar și la show-urile de succes. Mai mult decât atât, reluările sunt folosite și de dezvoltatorul de conținut pentru cazino Pragmatic Play. Atunci când câștigi un premiu mare la păcănele cu jackpot, ai ocazia să revezi mâna, să o arăți prietenilor, totul pentru a te bucura și mai mult de acest moment.

- Reclamă -

6. Doar șapte confruntări între Armată și Marină s-au disputat în campusul uneia. Două dintre acestea au avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1942 și 1943. În prezent, a devenit o tradiție ca arena să se schimbe de la an la an. Ediția din 2023 va avea loc în Foxborough, în apropiere de Boston. Cea din 2024 va avea loc în apropiere de Washington, la Landover, iar cea din 2025 la Baltimore. Arena pe care au avut loc cele mai multe întâlniri este John F. Kennedy Stadium din Philadelphia – 41 la număr. Ultima datează însă din 1979.

7. După fiecare partidă, jucătorii cântă imnurile colegiilor pe care le reprezintă. Jucătorii echipei câștigătoare cântă imnul echipei învinse, în timp ce învinșii pe cel al echipei câștigătoare. Acest act este o dovadă de respect reciproc și solidaritate și a devenit o tradiție. Un alt moment ce are loc la fiecare partidă este intonarea imnului de stat al SUA, înainte de start. Este un moment emoționant, în care jucătorii și publicul cântă la unison imnul. (P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img