fbpx
sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

Unul din cele mai cunoscute mistere din lume se află chiar în sediul CIA. De 30 de ani, nimeni nu a reușit să-l descifreze

Citește Și

- Reclamă -

O sculptură care conține un cod secret se află în sediul CIA. Timp de peste 30 de ani, nimeni nu a reușit să spargă acest cod, relatează CNN, citat de Digi24.ro.

La sfârșitul anilor 1980, artistul Jim Sanborn a fost angajat să creeze o sculptură care să fie expusă la sediul CIA din Langley, Virginia. Știind că unii dintre cei mai buni agenți de informații din lume o vor vedea în fiecare zi, Sanborn a introdus un cod secret în piesa botezată Kryptos. Se aștepta ca cineva să spargă codul în câteva săptămâni.

- Reclamă -

Dar nimeni nu a făcut-o, astfel că, și astăzi, Kryptos rămâne unul dintre cele mai faimoase mistere nerezolvate din lume.

„Nu credeam că va rezista atât de mult – 30 de ani – fără a fi descifrat”, spune acum Sanborn.

Textul care acoperă sculptura nu pare să spună nimic, dar Kryptos conține patru mesaje codificate distincte, care formează împreună o ghicitoare, potrivit lui Sanborn.

- Reclamă -

Sanborn nu avea experiență în criptografie înainte de a crea Kryptos și spune că nu era foarte bun nici la matematică.

Citeşte continuarea pe Digi24.ro! 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un bărbat a fost împușcat de polițiști după ce i-ar fi ameninţat cu un topor 

Joi seară, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 4 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 22.30,...
Sari la conținut