fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Cum ”a picat” în instanță dosarul angajatelor creșelor care furau mâncarea copiilor. Ancheta se va relua de la zero!

Citește Și

- Reclamă -

Mai mulți angajați ai creșelor din Ploiești sunt acuzați de mai multe fapte de corupție și delapidare, într-un dosar penal care vizează furturi din alimentele copiilor dar și mai multe produse de igienă sau aparatură electrocasnică. Potrivit datelor din anchetă, angajate din creșele ploieștene ar fi oferit sume de bani și alte ”atenții” directorului Centrului Creșe Ploiești, Angelica Fodor, pentru ca aceasta din urmă să închidă ochii la furturile care aveau loc la unitățile de învățământ.

Copiii de la mai multe creșe ploieștene nu mai văzuseră un copan de pui de la începutul anului. Mai multe îngrijitoare sunt acuzate că le furau mâncarea, astfel copiii au primit musaca fără carne sau paste fierte, fără brânză.

- Reclamă -

Mâncarea cumpărată pentru creșe era porționată în trei de către angajatele creșelor, astfel că doar dintr-o singură parte se prepara hrana pentru copii, ceea ce era mai bun, mai de calitate nu mai intra în creșe. Restul, două părți din mâncarea cumpărată, ajungea în cămările angajatelor și ale șefei de centru. Apa minerală și carnea de vită nici măcar nu mai ajungeau în magazia creșelor, ci erau luate acasă de angajate. Chiar ele recunoșteau în discuțiile telefonice purtate că le era ”milă” de copii care ”nu văzuseră copan” de la începutul anului. Mâncau paste fierte și cartofi fierți.

”În realitate, ulterior ridicării produselor alimentare din magazia unitatii, acestea se împart în trei și cu alimentele ce rămân se prepara hrana. De multeori, persoane din cadrul creșelor au afirmat telefonic “îmi este milă de copiii ăștia că nu le dă să mănânce”, “ copiii ăștia nu au vazut copan de la inceputul anului” sau “musaca fără carne și paste fără brânză”. De asemenea, se discută despre carnea de vită și apă minerală, produse care nici nu au fost trecute prin creșă, ci însușite de angajați, fără a întocmirea documentelor care sa ateste faptul că produsele respective au fost utilizate pentru preparea hranei, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Prahova, instanță care a dispus arestarea preventivă a șefei de centru, măsură ulterior anulată de Curtea de Apel Ploiești.
La creșele care fac obiectul anchetei sunt copii cu vârste între 11 luni și 3 ani.

Cu toate acestea directorul Centrului Creșe Ploiești, Angelica Fodor, arestată în urma perchezițiilor a fost eliberată astăzi, 13 decembrie 2021, în urma unei decizii definitve a Curții de Apel Ploiești. Instanța a invocat lipsa de competență a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a anulat mandatul de arestare. Dosarul va fi preluat cel mai probabil de DNA Ploiești iar procurorii anticorupție vor începe ancheta de la zero, de la actul de sesizare. Vor fi luate în considerare doar declarațiile martorilor și vor fi scoase din dosar probe importante, inclusiv interceptările convorbirilor telefonice sau înregistrări ambientale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Chetă pentru ca o elevă romă să meargă la olimpiadă. S-a întors cu locul I

Profesorii unei școli au făcut chetă pentru ca o elevă romă să meargă la o olimpiadă națională. Fata nu...
Sari la conținut