fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Proiect pentru consolidarea şi restaurarea teraselor de la Castelul Peleş

Citește Și

- Reclamă -
Unele dintre ele aflate într-o avansată stare de degradare, terasele exterioare de la Castelul Peleş din Sinaia urmează să intre într-un program de consolidare şi restaurare. Statul a lansat o licitaţie pentru elaborarea documentaţiei tehnice.

Licitaţia a fost lansată zilele trecute de Institutul Naţional al Patrimoniului. Ea vizează asistenţa tehnică şi elaborarea documentaţiei, inclusiv studii, proiect tehnic, detalii de execuţie şi documentaţie de avizare.

Autoritatea contractantă vrea actualizarea unui proiect de restaurare întocmit între 2010 şi 2013, care curprindea terasa cu busturi de la Castelul Peleş şi terasele 1, 2, 3, 4, 5 şi parţial 6, plus completarea documentaţiei, pentru terasa 6 şi terasele cu numerele de la 7 până la 13 inclusiv. Suprafața totală ce va face obiectul noului proiect este de 10.335 de metri pătraţi.

- Reclamă -

Suma alocată pentru elaborarea documentaţiei şi asistenţă tehnică este de aproximativ 795.000 de lei, fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor este pe 9 martie. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat.

Proiectul vine după ce în ultima vreme au apărut probleme structurale la terasele exterioare de la Castelul Peleş. Acum câţiva ani s-a luat decizia ca unele dintre terase să fie sprijinite cu stâlpi din lemn.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un avion de linie scos din uz va deveni restaurant

Un avion de pasageri vechi va fi transformat în restaurant, în cadrul unui proiect de amenajare a unui muzeu...
Sari la conținut