fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Forțele de invazie par să fi cucerit orașul Herson din Ucraina

Citește Și

- Reclamă -

Războiul din Ucraina continuă în cea de-a șaptea zi de când armata rusă a invadat țara condusă de președintele Zelenski. Forțele de invazie par să fi cucerit orașul Herson, în timp ce trupe de parașutiști au atacat Harkiv, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina.

Armata rusă par să fi cucerit centrul orașului Herson, după cum arată capturi de ecran postate pe rețelele de socializare și o înregistrate video verificate de CNN. Herson este un oraș aflat în sudul Ucrainei.

- Reclamă -

Videoclipul distribuit în social media arată vehicule militare rusești la un sens giratoriu din nordul Hersonului. Capturile de ecran de la camera web arată vehicule militare rusești parcate în Piața Svobody din centrul orașului Kherson.

Clădirea administrației regionale din Kherson se află în Piața Svobody.

Marți, vehicule militare rusești fuseseră văzute în partea de est a orașului, după zile de bombardamente și lupte intense.

- Reclamă -

Noile imagini arată că rușii se deplasează prin Herson, aparent fără rezistență din partea forțelor ucrainene. De asemenea, arată că forțele rusești venite din Crimeea au avansat și au stabilit o trecere peste râul Nipru.

Un oficial din ministerul de interne ucrainean spunea că rușii au intrat în orașul Herson, dar forțele ucrainene controlează totuși clădirea administrației orașului.

Herson este situat în sudul Ucrainei, pe Nipru, aproape de ieșirea acestuia la Marea Neagră, și are o populație de peste 70.000 de locuitori.

Miercuri, în a șaptea zi a războiului ordonat de Vladimir Putin, Kievul și alte orașe din Ucraina au suferit încă din primele ore noi bombardamente, în condițiile în care forțele rusești își amplifică ofensiva și se apropie și mai mult de capitala ucraineană. În jurul orei 3 noaptea, forțe de parașutiști ruși au fost lansate asupra Harkivului, acestea intrând în lupte grele cu apărătorii ucraineni. În discursul despre starea națiunii, Joe Biden a spus că ”dictatorul Putin este mai izolat ca niciodată”.

- Reclamă -

Amintim că astăzi ar putea avea loc a doua rundă de negocieri Rusia – Ucraina, după ce discuțiile de luni nu au adus vreun rezultat concret.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Voluntarii Rompetrol au plantat puieți forestieri în Păltiniș, județul Sibiu

Rompetrol a plantat la Păltiniș, județul Sibiu, aproximativ 5000 de puieți forestieri de molid pe o suprafață de 1,1...
Sari la conținut