fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Andrei Volosevici: „Uşor, dar sigur, Ploieştiul cedează controlul serviciilor către judeţ”

Citește Și

- Reclamă -
Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a reclamat, în timpul dezbaterilor de vineri din Consiliul Local pe tema transportului metropolitan, că municipiul pierde „uşor dar sigur” controlul asupra unor servicii publice strategice. Declaraţia vine în contextul discuţiilor despre înfiinţarea unui ADI pe tema transportului, după cele pentru deşeuri şi termoficare.

Autorităţile doresc să înfiinţeze o asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru transportul de persoane în zona periurbană, însă există neînţelegeri majore privind forma de organizare. Primarul a reclamat că statutul propus de Consiliul Judeţean ar lăsa Ploieştiul fără prea mare putere de decizie, repetând greşelile făcute în cazul ADI Deşeuri, dar riscând, în plus, să ducă şi la desfiinţarea TCE.

În acest context, pentru şedinţa de vineri – practic o reeditare a celei care nu s-a ţinut joi din lipsă de cvorum – primarul a pus în dezbatere atât varianta venită de la Consiliul Judeţean, cât şi două propuneri proprii, inspirate din ADI-urile de la Sibiu şi Bucureşti. După ce acestea două au fost respins, el le-a reproşat consilierilor PNL că ar fi acţionat după interesele conducerii CJ, nu după cele ale ploieştenilor, reclamând că municipiul pierde tot mai clar controlul asupra unor servicii strategice.

- Reclamă -

Discuţiile privind viitoarea asociaţie de transport metropolitan, amânate de consilierii din Ploieşti

„Uşor dar sigur, serviciile strategice, dar care privesc Ploieştiul, şi pe un patrimoniu dominant al Ploieştiul, şi financiar şi fizic, sunt date în controlul judeţului. Eu mi-am exprimat îngrijorările. Nu e obligatoriu, dar există o posibilitate ca societatea Consiliului Local să fie desfiinţată şi să decidă cum derulăm activitatea, prin aceeaşi forţă a votului, Berceniul, Bucovul sau mai ştiu cine”, a afirmat Andrei Volosevici în timpul dezbaterilor de vineri din Consiliul Local.

Primarul Ploieştiului vine cu propria propunere de ADI pentru transport public

- Reclamă -

„E o realitate, puteţi să o învârtiţi cât doriţi, tot acolo ajungem. În momentul acesta, Ploieştiul nu ştie în ce măsură pe 13 mai se finalizează procedura şi avem termie. Ajungem de circ! Ce ne prefacem că nu înţelegem?”, a mai comentat primarul.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut