fbpx
sâmbătă, mai 11, 2024
spot_img

Ce le poate face ANAF maneliștilor care nu declară banii din dedicații

Citește Și

- Reclamă -

Unii maneliști primesc bani ”la negru” din dedicații, sau chiar și pe prestații, de la clienți cum ar fi tinerii care îi cheamă să cânte la nunți, fără a încheia însă contracte.

În mod normal, aceștia ar trebui să își declare veniturile. Chiar și dacă nu o fac, ANAF poate recupera banii de la maneliști.

Pentru a-și da seama dacă s-au evaziune sau nu, ANAF poate evalua cheltuielile. Dacă sunt mai mari decât veniturile declarate, ANAF concluzionează că este o problemă și poate lua o sumă din bani.

- Reclamă -

La ora actuală, ANAF confiscă 16% din sumele nejustificate, dar din iunie 2024 cota va crește la 70%, transmite hotnews.ro.

În anii trecuți, ANAF i-a pus pe plată pe unii lăutari pentru probleme asemănătoare, conform informațiilor noastre (au beneficiat de 16%).

Acum sunt unele probleme de interpretare a legii în privința noului procent de 70%, iar autoritățile trebuie să vină rapid cu clarificări.

- Reclamă -

De exemplu, dacă o persoană se află în control acum și nu se încheie până atunci, vor plăti impozit de 16% sau 70%, dacă se emite decizia după în iunie 2024? Dacă e așa, atunci cei care sunt în control vor trebui să se grăbească să primească decizia mai repede pentru a plăti 16%. Adică vor accepta ce le-a transmis Fiscul.

Nu știm dacă unii dintre ei își declară corect veniturile, nici ANAF nu prea știe, dar are o pârghie de verificare. Dacă a văzut că și-a cumpărat mașini scumpe sau case, poate vedea și ce venituri oficiale a avut. Dacă datele nu se corelează, atunci îi poate cere un impozit de până la 70% pe sumele nejustificate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

UPDATE Imagini video cu ziariștii sechestrați în Consiliul Județean Prahova. Jurnaliști sechestrați pe un hol în palatul administrativ în timpul lansării candidaturii lui Iulian...

UPDATELa finalul articolului puteți vedea imagini video cu ziariștii sechestrați în Consiliul Județean Prahova, dar și momentul când ajung...
Sari la conținut