fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Ce le poate face ANAF maneliștilor care nu declară banii din dedicații

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Unii maneliști primesc bani ”la negru” din dedicații, sau chiar și pe prestații, de la clienți cum ar fi tinerii care îi cheamă să cânte la nunți, fără a încheia însă contracte.

În mod normal, aceștia ar trebui să își declare veniturile. Chiar și dacă nu o fac, ANAF poate recupera banii de la maneliști.

Pentru a-și da seama dacă s-au evaziune sau nu, ANAF poate evalua cheltuielile. Dacă sunt mai mari decât veniturile declarate, ANAF concluzionează că este o problemă și poate lua o sumă din bani.

- Reclamă -

La ora actuală, ANAF confiscă 16% din sumele nejustificate, dar din iunie 2024 cota va crește la 70%, transmite hotnews.ro.

În anii trecuți, ANAF i-a pus pe plată pe unii lăutari pentru probleme asemănătoare, conform informațiilor noastre (au beneficiat de 16%).

Acum sunt unele probleme de interpretare a legii în privința noului procent de 70%, iar autoritățile trebuie să vină rapid cu clarificări.

- Reclamă -

De exemplu, dacă o persoană se află în control acum și nu se încheie până atunci, vor plăti impozit de 16% sau 70%, dacă se emite decizia după în iunie 2024? Dacă e așa, atunci cei care sunt în control vor trebui să se grăbească să primească decizia mai repede pentru a plăti 16%. Adică vor accepta ce le-a transmis Fiscul.

Nu știm dacă unii dintre ei își declară corect veniturile, nici ANAF nu prea știe, dar are o pârghie de verificare. Dacă a văzut că și-a cumpărat mașini scumpe sau case, poate vedea și ce venituri oficiale a avut. Dacă datele nu se corelează, atunci îi poate cere un impozit de până la 70% pe sumele nejustificate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Incendiu masiv la o Judecătorie

Un incendiu masiv a izbucnit în această noapte la o Judecătorie, iar pompierii încă se luptă cu flăcările.Este...
spot_img
Sari la conținut