fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img

UPDATE Imagini video cu ziariștii sechestrați în Consiliul Județean Prahova. Jurnaliști sechestrați pe un hol în palatul administrativ în timpul lansării candidaturii lui Iulian Dumitrescu. Poliția face cercetări pentru lipsire de libertate

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE

La finalul articolului puteți vedea imagini video cu ziariștii sechestrați în Consiliul Județean Prahova, dar și momentul când ajung polițiștii la fața locului.

- Reclamă -

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un reporter al site-ului ziarulincomod.ro, dar și operatorul postului de televiziune România Tv au fost sechestrați pe un hol din palatul administrativ din Ploiești în timpul lansării candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Cei doi au fost ținuți închiși  în mod abuziv aproximativ zece minute. Incidentul s-a petrecut în timp ce un echipaj de poliție a fost solicitat să intervină la solicitarea unei persoane care semnala că Iulian Dumitrescu încalcă măsura controlului judiciar și a pătruns fără drept în spațiul unde funcționează CJ Prahova.

- Reclamă -

Lansarea candidaturii lui Iulian Dumitrescu la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova a fost urmată de un scandal fără precedent în Prahova. În Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ, închiriată de PNL pentru organizarea lansării candidaturii lui Dumitrescu, nu a avut voie decât o parte a presei care au dorit să participe la eveniment. Jurnaliștii neagreați au fost ținuți cu forța afara din sală, iar unii dintre aceștia au avut parte de un comportament abuziv din partea paznicilor care i-au închis pur și simplu pe un hol de la intrarea B a clădirii. Abia când persoanele sechestrate au anunțat că sună la poliție, li s-a dat drumul să iasă afară.

Bărbatul din imagine este cel care a încuiat ușile și a sechestrat pe un hol jurnaliștii care au dorit să ajungă în sala unde Iulian Dumitrescu își lansa candidatura

Este deja de notorietate că Iulian Dumitrescu se ferește să dea ochii cu presa după scandalul public iscat de ancheta procurorilor DNA din București. A încercat să facă același lucru și în ziua lansării candidaturii.

Potrivit unui comunicat al Poliției Prahova, în paralel cu incidentul legat de prezența nedorită a presei, un cetățean a semnalat la 112 că Dumitrescu a pătruns fără drept în clădirea Consiliului Județean Prahova, acesta fiind încă sub puterea măsurii preventive a controlului judiciar. Sesizarea nu a avut o bază legală, Iulian Dumitrescu având doar interdicție să-și exercite funcția de președinte al CJ Prahova, nu să și intre în clădirea unde funcționează instituția pe care a condus-o până în luna februarie a acestui an.

- Reclamă -

„Astăzi, 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că un bărbat ar fi pătruns în incinta unei instituții publice, fără a avea acest drept.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit faptul că bărbatul în cauză nu are interdicție de a pătrunde în instituția în cauză.

De asemenea, tot din verificări a reieșit faptul că sala a fost închiriată de către un partid, în incinta acesteia având loc o ședință privată.

În cauză, apelanta a fost îndrumată să se adreseze Biroului Electoral Prahova”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al IJP Prahova.

Surse judiciare au declarat pentru ziarulincomod.ro că în cazul jurnaliștilor sechestrați pe holul CJ Prahova se fac cercetări pentru lipsire de libertate.

Știre în curs de actualizare

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...