fbpx
marți, mai 7, 2024
spot_img

123 de medicamente nu se vor mai găsi în farmacii

Citește Și

- Reclamă -

După ce de la 1 iulie unele medicamente vor fi ieftinite cu 35%, a fost anunțat și că 123 de medicamente nu se vor mai găsi în farmacii. Totuși, este încă un mister care sunt aceste medicamente.

Efectul scăderii forțate a prețurilor este cunoscut mai ales de cardiaci și de persoanele diagnosticate cu probleme neurologice sau cancer: multe dintre medicamentele de care au nevoie nu se mai găsesc.

- Reclamă -

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM: „Impactul adoptării acestei măsuri care urmează să fie implementată de la 1 iulie riscă să scoată din piaţă 123 de medicamente. În jur de 800 de mii de pacienţi riscă să fie afectaţi serios.”

Nicolae Fotin, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului: „Legat de cele 123 de molecule, am auzit lucrul acesta din martie și am solicitat de nenumărate ori aceste molecule. Nici până acum n-am primit răspuns.”

Cezar Irimia, Asociaţia Bolnavilor de Cancer: „În acest moment lipsesc 10-12 medicamente în patologia oncologică. Tratamente întrerupte la pacienţii cu cancer, ceea ce înseamnă recidivă sau chiar deces.”

- Reclamă -

 

Probleme sunt însă şi în spitale. Noul ministru al Sănătăţii spune că a discutat cu instituţiile din domeniu, pentru a găsi o soluţie.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „În săptămânile care urmează sper să avem progres absolut semnificativ… Nu-s primul ministru care se confrunta cu lipsa medicamentelor ieftine în spitale dar vreau să fiu ultimul.”

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Institutul Geologic al României va face foraje la Slănic. Încearcă să identifice sursa surpării din zona centrală

Situația de urgență de la Slănic nu este încă rezolvată. Începând de mâine, specialiști din cadrul Institutului Geologic al...
Sari la conținut