medicamente dna 50188100

După ce de la 1 iulie unele medicamente vor fi ieftinite cu 35%, a fost anunțat și că 123 de medicamente nu se vor mai găsi în farmacii. Totuși, este încă un mister care sunt aceste medicamente.

Efectul scăderii forțate a prețurilor este cunoscut mai ales de cardiaci și de persoanele diagnosticate cu probleme neurologice sau cancer: multe dintre medicamentele de care au nevoie nu se mai găsesc.

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM: „Impactul adoptării acestei măsuri care urmează să fie implementată de la 1 iulie riscă să scoată din piaţă 123 de medicamente. În jur de 800 de mii de pacienţi riscă să fie afectaţi serios.”

Nicolae Fotin, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului: „Legat de cele 123 de molecule, am auzit lucrul acesta din martie și am solicitat de nenumărate ori aceste molecule. Nici până acum n-am primit răspuns.”

Cezar Irimia, Asociaţia Bolnavilor de Cancer: „În acest moment lipsesc 10-12 medicamente în patologia oncologică. Tratamente întrerupte la pacienţii cu cancer, ceea ce înseamnă recidivă sau chiar deces.”

 

Probleme sunt însă şi în spitale. Noul ministru al Sănătăţii spune că a discutat cu instituţiile din domeniu, pentru a găsi o soluţie.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „În săptămânile care urmează sper să avem progres absolut semnificativ… Nu-s primul ministru care se confrunta cu lipsa medicamentelor ieftine în spitale dar vreau să fiu ultimul.”

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here