fbpx
duminică, aprilie 28, 2024
spot_img

O elevă punctată cu 3.40 la Evaluarea Națională a luat nota 9 după contestație

Citește Și

- Reclamă -

O elevă de la Şcoala Gimnazială din Albeni, județul Gorj, a aflat că a luat la proba de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională nota 3,40, relatează adevarul.ro.

Tânăra a trecut printr-un șoc foarte mare când și-a aflat nota, deoarece se aștepta la o notă bună, ea fiind olimpică la această disciplină.

- Reclamă -

După contestaţie, nota primită a fost 9. Eleva a aflat că lucrarea sa nu primise nota 3,4 nici prima dată, însă profesorul evaluator a transcris greşit nota din borderou.

„Când s-au afişat rezultatele, fata fiind olimpică, elevă de 10 la Albeni, am sunat şi s-a verificat pe lucrare, în baza de date. S-a transcris greşit din borderou o altă notă. S-au uitat la alt număr de lucrare şi au pus nota altei lucrări. Nu ai cum să greşeşti cu atât. Nu este normal ca un copil să treacă printr-un asemenea stres”, a declarat pentru adevarul.ro Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Ea a mai spus că profesorul care a greşit nu va mai avea dreptul să corecteze lucrări timp de 5 ani şi riscă diminuarea salariului.

- Reclamă -

Erori la Evaluarea Națională

Astfel de erori apar aproape în fiecare an la Evaluarea Națională. În 2017, o elevă din județul Ialomița a aflat că a picat cu nota 2,40 proba la Matematică, deși știa că se descurcase foarte bine.

În urma contestației s-a stabilit că nota de pe lucrare era 9,40, însă aceasta a fost introdusă greșit în baza de date. Vina pentru situaţia creată i-a aparţinut profesorului evaluator care a introdus rezultatele în sistemul informatic al Ministerului Educaţiei.

În 2015, un caz similar s-a petrecut în județul Suceava. O elevă a aflat că a luat 5,40 la proba de Limba și literatura română, iar în urma contestației s-a stabilit că nota de pe lucrare era, de fapt, de 9,40, însă a fost introdusă greșit în baza de date. În plus, în urma reevaluării, nota elevei a devenit 9,80.

Iar uneori nu a fost vorba de o simplă greșeală de transcriere a notei. În 2017 o elevă de la Colegiul Național „Ion Neculce” din București a primit nota 10 la proba de Matematică după contestație, deși inițial ea fusese notată cu 3,65. În urma contestației, nota fetei s-a mărit cu nu mai puțin de 6,35 puncte. Practic, dacă înainte nici măcar nu luase notă de trecere, după contestație lucrarea sa a primit notă maximă.

- Reclamă -

Sursa: ph-online.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Bărbat lovit de mașină în Ploiești

Un bărbat a fost lovit de o mașină în timp ce traversa o stradă din Ploiești.Accidentul s-a produs în...
Sari la conținut