fbpx
joi, mai 2, 2024
spot_img

Incident tehnic la Rafinăria Petrotel Lukoil

Citește Și

- Reclamă -

Incident tehnic la Rafinăria Petrotel Lukoil! Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că marți dimineață, 29 ianuarie, din cauza unui incident tehnic, au fost degajări de fum negru la coșul de evacuare a gazelor arse.

„Marți 29 ianuarie 2019, ora 10.40, la SC PETROTEL LUKOIL SA s-a produs un incident tehnic, constând dintr-o  neetanșeitate  la un tub din interiorul unui cuptor de la Instalația de cocsare. Operatorul a oprit imediat alimentarea cu materia primă (semigudron) și cuptorul a fost izolat.

- Reclamă -

Pentru cca 5-7 minute, au fost degajări de fum negru la coșul de evacuare a gazelor arse, din cauza produsului scurs prin neetanșeitate. În procesul de eliminare a resturilor de materie primă, rămase în cuptor (operație care a durat  în jur de  1 ½ ore), au mai existat două scurte intervale de timp în care a apărut fum negru.

APM Prahova s-a deplasat la fața locului și a prelevat probe în zona afectată cu analizorul portabil FTIR Gasmet DX 4030,  în următoarele puncte de monitorizare: P1 – Str. Mihai Bravu – (S.C. Blue Bird), P2 – Centura de E (Ghighiu) și P3 – Cartier Mihai Bravu, situate pe direcția predominantă a vântului. Valorile măsurate pentru indicatorii amoniac, benzen, formaldehida, metanol, fenol, monoxid de carbon, etan, propan, butan, pentan, hexan au prezentat ușoare creșteri, nedepășind concentraţiile maxime admisibile/valorile limită, în conformitate cu legislația in vigoare.”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Oamenii sunt evacuați la Slănic chiar înainte de Paște. Craterul care pune în pericol blocurile se adâncește văzând cu ochii

Noi evacuări în orașul care se surpă. Prefectul din Prahova cere și mai multor oameni să plece din case...
Sari la conținut