fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

FOTO: Au început lucrările la un nou sens giratoriu pe centura de vest a Ploieștiului. Când va fi gata

Citește Și

- Reclamă -
CNAIR a început lucrările pentru construirea unui sens giratoriu într-una dintre cele mai periculoase intersecții din Prahova: breteaua DN 1 B cu DN 1, în zona benzinăriei Lukoil. 

În intersecție au avut loc frecvent accidente grave. Drumul național este intens circulat la viteză mare, pe bretea se formau desori cozi, iar curba din zonă împiedică vizibilitatea pe o distanță mai mare.

În acest moment, circulația pe breteaua DN 1B este oprită și va rămâne așa până la finalizarea lucrărilor.

- Reclamă -
CNAIR a răspuns solicitării făcute de Ziarul Incomod privind datele proiectului și termenul de execuție a lucrării.  

„CNAIR SA prin DRDP București derulează, în prezent, lucrări de amenajare a intersecției pe DN 1, km 66+500 cu bretea DN 1B către Ploiești.

În data de 26.02.2019, C.N.A.I.R. (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) S.A., prin D.R.D.P. București (Direcția Regională de Drumuri și Poduri București), a semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul “Amenajare intersecție pe DN 1, km 66+500 cu bretea DN 1B către Ploiești”- intersecție care se va amenaja în soluție de sens giratoriu, poziționată pe DN 1 în zona km 66+500 (Centura Ploiești Vest), zona de unde se desprinde breteaua de legătură aferentă DN 1B către Ploiești.

Contractul de achiziție publică de lucrări a fost atribuit SC PRAGOSA ROMANIA SRL , având o durată de execuție de 6 luni, începând cu data menționată în ordinul de începere.

- Reclamă -

Valoarea totală a acestui contract este de 2.113.606,78 lei, fără TVA.

Necesitatea acestei investiții constă în scăderea numărului de accidente grave petrecute la intersecția DN 1 km 66 cu DN 1B km 0+000, amplasamentul lucrării fiind situat în localitatea Blejoi, Jud. Prahova, la limita de hotar cu localitatea Paulești, la intersecția DN 1 km 66+500 cu prima bretea (pe direcția de mers București-Brașov) a DN 1B.

Obiectivul reprezintă un nod de circulație existent ce asigură legătura între DN 1 și Centura de Nord a Ploieștiului. De asemenea, această intersecție este tranzitată de toate vehiculele grele ce fac legătura între București și Brașov.

Totodata acest punct va fi închis cu separator de sens New Jersey”, se arată în răspunsul CNAIR.

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut