fbpx
miercuri, mai 8, 2024
spot_img

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015 – Jale la simulare, în Prahova! Mai puțin de 40% dintre elevi au luat notă de trecere la Matematică

Citește Și

- Reclamă -

simulare - Ziarul INCOMODChiar dacă județul Prahova s-a putut mândri cu o prezență bună la probele din cadrul simulării Evaluării Naționale, de acum două săptămâni, rezultatele obținute de elevii din clasele a VIII-a nu mai sunt motiv de laudă.

Potrivit ISJ Prahova, la testare s-au înscris, în județ, 6.858 de elevi. Prezența s-a menținut, la ambele probe, peste 95%, 6.566 de elevi participând la simularea la Limba română și 6.559 la cea la Matematică. Cam atât, însă, cu cifrele optimiste.

- Reclamă -

După centralizarea rezultatelor, ISJ Prahova anunță o promovabilitate de 72,98% șa Română și aproape la jumătate, după proba la Matematică: 38,33%. Asta chiar dacă, paradoxal, în timp ce la prima testare numai 11 elevi din județ au obținut note de 10, la cea de-a doua au fost 52 de lucrări perfecte.

Raportul s-a modificat, însă, la pragul următor. Dacă, la Română, au fost 567 de copii cu note între 9 și 9,99, la Matematică lucrările notate astfel au fost număr 220.

Deși dezastruoase, rezultatele simulării la matematică sunt, totuși, ceva mai bune decât cele înregistrate de promoția trecută, când numai 34,4% dintre candidați au luat peste 5, la această probă. La Română, în schimb, procentul de promovabilitate a scăzut sensibil, de la 73,8%, în 2014.

- Reclamă -

Notele de la simulare nu vor fi trecute în catalog. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat, însă, atât analiza rezultatelor obţinute, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-a desfășurat simularea (prin discuţii individuale cu elevii/şedinţe cu părinţii şi dezbateri la nivelul claselor/consiliului profesoral), cât şi adoptarea soluţiilor optime pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului pe care elevii îl vor susţine la finalul clasei a VIII-a.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Institutul Geologic al României va face foraje la Slănic. Încearcă să identifice sursa surpării din zona centrală

Situația de urgență de la Slănic nu este încă rezolvată. Începând de mâine, specialiști din cadrul Institutului Geologic al...
Sari la conținut