simulare

simulareChiar dacă județul Prahova s-a putut mândri cu o prezență bună la probele din cadrul simulării Evaluării Naționale, de acum două săptămâni, rezultatele obținute de elevii din clasele a VIII-a nu mai sunt motiv de laudă.

Potrivit ISJ Prahova, la testare s-au înscris, în județ, 6.858 de elevi. Prezența s-a menținut, la ambele probe, peste 95%, 6.566 de elevi participând la simularea la Limba română și 6.559 la cea la Matematică. Cam atât, însă, cu cifrele optimiste.

După centralizarea rezultatelor, ISJ Prahova anunță o promovabilitate de 72,98% șa Română și aproape la jumătate, după proba la Matematică: 38,33%. Asta chiar dacă, paradoxal, în timp ce la prima testare numai 11 elevi din județ au obținut note de 10, la cea de-a doua au fost 52 de lucrări perfecte.

Raportul s-a modificat, însă, la pragul următor. Dacă, la Română, au fost 567 de copii cu note între 9 și 9,99, la Matematică lucrările notate astfel au fost număr 220.

Deși dezastruoase, rezultatele simulării la matematică sunt, totuși, ceva mai bune decât cele înregistrate de promoția trecută, când numai 34,4% dintre candidați au luat peste 5, la această probă. La Română, în schimb, procentul de promovabilitate a scăzut sensibil, de la 73,8%, în 2014.

Notele de la simulare nu vor fi trecute în catalog. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat, însă, atât analiza rezultatelor obţinute, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-a desfășurat simularea (prin discuţii individuale cu elevii/şedinţe cu părinţii şi dezbateri la nivelul claselor/consiliului profesoral), cât şi adoptarea soluţiilor optime pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului pe care elevii îl vor susţine la finalul clasei a VIII-a.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here