fbpx
miercuri, mai 1, 2024
spot_img

Polițist prahovean, trimis în judecată pentru luare de mită

Citește Și

- Reclamă -

Un polițist prahovean a fost trimis în judecată pentru luare de mită, dosarul fiind instrumentat de procurorii DIICOT Ploiești și de Direcția Generală Anticorupție Prahova. De asemenea, agentul de poliție din cadrul IPJ Prahova a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de două infracțiuni de luare de mită și două fapte de instigare la mărturie mincinoasă.

„Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, agent de poliție în cadrul I.P.J. Prahova, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de instigare la mărturie mincinoasă.

- Reclamă -

În fapt, s-a reținut că inculpatul, în calitate de organ de cercetare penală a primit de la  o altă persoană inculpată în cauză o sumă de bani, în legătură cu exercitarea atribuțiunilor de serviciu cu prilejul instrumentării unui dosar penal pe care-l avea în lucru și de soluționarea căruia, mituitorul era direct interesat. Pentru ascunderea săvârşirii acestei infracţiunii, polițistul a instigat două persoane să declare în fața organelor de urmărire penală, în mod mincinos, că suma primită cu titlu de mită ar reprezenta, în fapt, un împrumut care a fost restituit la data comiterii faptei. Cu cele două persoane, inculpate pentru cercetări privind săvârșirea infracţiunilor de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită, procurorul a întocmit acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, ca urmare a recunoaşterii acuzaţiilor aduse.

Prin actul de sesizare a instanţei de judecată, în sarcina inculpatului s-a mai reţinut şi că, la data de 09.10.2017, a primit o sumă de bani de la o persoană, prin intermediul unui alt inculpat, pentru ca persoana să nu fie sancționată contravențional, urmare a implicării într-un accident rutier, ce ar fi condus și la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnic al DGA – Serviciul Tehnic.”, se arată în comunicatul emis de DGA Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Primele concluzii ale specialiștilor: care este cauza surpării străzii din Slănic

Autoritățile prahovene au ajuns la primele concluzii în privința cauzelor care au condus la surparea unei străzi din centrul...
Sari la conținut