fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Alcoolicii anonimi, grup format în premieră în Prahova VIDEO

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

În premieră în Prahova a fost deschis un grup „Alcoolicii anonimi„. Întâlnirile au loc la Spitalul de Psihiatrie Voila și, deși la bază grupul de terapie a fost gândit pentru pacienții din spital, sunt binevenite și persoane din afară.

Tratamentul dependențelor, de orice fel, fie că vorbim de alcool sau droguri, fie că vorbim de jocuri de noroc, se face sub supravegherea medicilor, pe două ramuri. Pe de-o parte este vorba de tratament medicamentos, dar o parte la fel de importantă este terapia psihologică, atât individuală, cât și de grup, ne-a explicat dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila.

Potrivit acesteia, terapia de grup are un succes mult mai mare, așa că la nivelul spitalului a luat ființă grupul „alcoolicii anonimi„. Gândit în principal pentru pacienții unității spitalicești, grupul este deschis și pentru persoane din afară care doresc să ia parte.

- Reclamă -

Într-o emisiune realizată de jurnalista Mihaela Constantin, dr. Minescu a vorbit despre tratarea dependențelor, dar și despre faptul că persoanele consumatoare de alcool sau de droguri, sau cu orice alt tip de dependență, ar trebui să se confrunte cu consecințele actelor lor.

Mai concret, dr. Minescu a dat exemplu de mama care le dau bani copiilor să își susțină dependența, de frică să nu ajungă la închisoare pentru că fără bani fură, sau săvârșesc alte infracțiuni. Însă, psihiatra ne-a explicat că un dependent care se confruntă cu consecințele consumului are șanse mai mari să se oprească din ceea ce face, dar realizează riscurile la care se expune.

Urmăriți în fragmentul de emisiune de mai jos ce spune dr. Irina Minescu despre tratarea dependențelor și despre grupul „alcoolicii anonimi„ înființat la spital:

- Reclamă -

Urmăriți emisiunea integral aici!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Meteorologii au anunțat un nou cod portocaliu de vreme severă pentru zona de munte din Prahova

Meteorologii au emis, marți 28 noiembrie, noi alerte de vreme severă care vor intra în vigoare în câteva ore....
spot_img