fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Alertă epidemiologică din cauza gripei: ce măsuri urmează

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

A fost decretată stare de alertă epidemiologică în România din cauza gripei, după ce numărul de îmbolnăviri și decese a crescut dramatic în ultima perioadă.

Potrivit Antena 3, a fost declarată alertă epidemiologică pentru că aproximativ 200 de bolnavi ajung zilnic la camera de gardă de la Matei Balș, iar 20% dintre ei rămân internați, fie pentru că forme severe ale bolii, fie că au nevoie de monitorizare.

Principalele măsuri sunt la nivelul spitalelor, care trebuie să se aștepte la un număr mai mare de pacienți și, totodată, să reducă sau să suspende programul de vizită. Totodată, acolo unde este posibil, se revine la circuitele separate.

- Reclamă -

Ministerul Sănătății le mai cere spitalelor să organizeze saloane separate pentru cei cu gripă sau cu infecții respiratorii acute.

Totodată, spitalele trebuie să se asigure că au stocuri suficiente de antivirale și alte tratamente specifice bolii, iar personalul medical să poarte cu strictețe echipamentul medical.

În plus masca va fi recomandata în spitale pentru pacienți și aparținători.

- Reclamă -

Nici școlile nu scapă de măsuri, în contextul în care s-a emis alertă epidemiologică: se revine la triajul epidemiologic, înainte de începerea cursurilor, dar și triajul făcut acasă de părinți, în sensul în care un copil cu simptome specifice nu trebuie trimis la școală.

Mâine Ministerul Sănătății a anunțat ședințe cu directorii DSP-urilor pentru a se asigura că cel puțin în spitale se vor aplica aceleași măsuri de protecție.

Unitățile de Primiri Urgente, spitalele de boli infecțioase și spitalele pentru copii sunt cele mai aglomerate. Foarte greu se găsește un loc liber pentru internare.

Paturile de ATI sunt tot mai pline și în București de câteva săptămâni din cauza valului de gripă.

- Reclamă -

Ziarul Incomod a realizat recent un talk-show în care invitată a fost dr. Ramona Vasile, șef secție Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești în care am discutat despre bolile sezonului, dar și despre cum facem diferența între gripă și răceală.

Ce sfaturi ne dă medicul și care sunt semnele la care trebuie să fim atenți, aflați urmărind emisiunea de mai jos:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut