După ce mai mulți șoferi au reclamat că mai multe drumuri județene din Prahova au fost impracticabile din cauza stratului de zăpadă sau al poleiului, Poliția Prahova a anunțat că a dat amenzi responsabililor. Valoarea acestora este însă una mai degrabă simbolică.

6000 de lei este valoarea totală a amenizilor primite din partea IJP Prahova de către administratorii de drumuri care nu s-au îngrijit să înlăture zăpada căzută peste noapte. Potrivit unor surse, a fost amendat CNAIR, pentru porțiunea din DN1, din zona comunei Bănești, acoperită cu zăpadă la primele ore ale dimineții. Sancționat a fost și Consiliul Județean Prahova pentru că a lăsat nedeszăpezite mai multe drumuri județene din zona Valea Prahovei, dar și în comunele alfate la granița cu județul Ialomița.

”Polițiștii rutieri verifică permanent modul de îndeplinire a obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, solicitând intervenția responsabililor acolo unde situația o impune.

Până la acest moment, la nivelul județului Prahova, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru administratorii drumului, acolo unde polițiștii au constatat neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

Șoferii au reclamat faptul că pe anumite drumuri județene s-a circulat îngreunat din cauza zăpezii și a poleiului. Cel mai afectat a fost drumurile județene din comunele Bănești și Apostolache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here