O anchetă a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Prahova l-a vizat pe un ploieștean, Horia Georgescu, care a anunțat printr-un mesaj postat pe Facebook că va oferi bannere gratuit protestatarilor prin firma sa de profil.
Anunțul pe Facebook a fost postat de Horia Georgescu joi, 2 februarie 2017, în jurul orelor 22.00. A doua zi, în jurul orelor 18.00, doi polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice s-au deplasat la firma ploieșteanului sub pretextul că au primit o sesizare potrivit căreia la acea firmă se lucrează peste program. În realitate însă, polițiștii anchetatori au pus întrebări legate de acele bannere oferite gratuit protestatarilor și au întocmit un proces verbal în acest sens.

Pe 4 februarie, Horia Georgescu povestea reporterilor Incomod detalii din controlul polițiștilor.
”Polițiștii i-au spus că au informații că angajații lucrează fără cărți de muncă și că au venit în control în urma unei sesizări potrivit căreia s-ar lucra fără a se respecta programul. Patronul le-a explicat că le poate arăta toate documentele care atestă că angajații au „acte în regulă”. Oamenii legii s-au arătat foarte interesați, în schimb, de bannerele pentru protestatari, insistând cu întrebări legate de acest subiect, dorind să știe numărul bannerelor, cine le-a cerut, dacă are numele persoanelor, cum s-au făcut comenzile, pe mail sau telefonic și multe astfel de detalii, inclusiv din ce materiale sunt făcute. Horia Georgescu spune că le-a explicat că au fost confecționate din resturi rămase de la role foarte mari, pentru că la fiecare comandă rămân materiale, dar că dacă acest lucru este o problemă le va plăti personal, când va face un inventar la sfârșit de lună și se va factura singur pentru materialele confecționate pentru manifestanți.” 

Citește și Ploieșteanul care a oferit bannere gratuite protestatarilor, călcat de polițiști la nici o zi de la anunț


Reclamația ”că se lucrează peste program sau fără carte de muncă” a fost doar un pretext pentru a masca adevăratul scop al investigațiilor. Astfel, după cum scrie și în procesul verbal întocmit de polițiști, anchetatorii au fost interesați de persoanele care au cerut bannere gratuit, de numărul bannerelor printate dar și de valoarea materialelor din care se fac bannerele.
Această anchetă a Poliției ridică mari semne de întrebare. Întâi prin rapiditatea cu care s-au mișcat polițiștii la o sesizare potrivit căreia la o firmă se lucrează peste program și fără carte de muncă. În mai puțin de 24 de ore doi polițiști anchetau acest caz care ar intra mai mult în sfera Inspectoratului Teritorial de Muncă. Alt semn de întrebare este ridicat de meticulozitatea cu care anchetatorii au verificat activitatea de printare gratuită a bannerelor pentru protestatari care nu făcea obiectul reclamației. Alt semn de întrebare, reporterii Incomod au solicitat un punct de vedere Poliției Prahova referitor la această anchetă iar răspunsul primit după șapte ore a fost: ”s-a primit o sesizare și s-au făcut verificări”. Ulterior, Poliția Prahova a transmis prin Biroul de Presă că nu au fost constatate fapte care să intre în sfera de competență a Poliției. În urma anchetei, la fața locului polițiștii au și identificat opt protestatari pe care i-au trecut cu nume, prenume, adresă și număr de telefon în procesul verbal.
Ca o ironie a sorții, în timpul controlului făcut la firma ploieșteanului Horia Georgescu cei doi polițiști au glumit pe seama faptului că în acel moment și ei lucrau peste program fiind trimiși de un șef. ”Și noi am stat peste program că ne-a trimis șeful să venim la tine, chiar dacă ne-am încheiat programul a trebuit să venim la tine”, i-au spus cei doi polițiști lui Horia Georgescu.

Iată mai jos foto-documentele:

1 COMENTARIU

  1. Normal este, daca a fost o sesizare, sa faca verificari pentru ca e asta e rolul politiei. NU am vazut insa nici o constatare scriptica prin care sa fie sanctionat sau prin care sa se ia o masura impotriva persoanei controlate. Infierarea multora impotriva politistilor care au facut controlul este de prost gust, anormala si, mi se pare mie, indusa de unii care vor sa profite de pe urma acestui eveniment. Ce e important de verificat si ce ar trebui aflat este cine a facut sesizare si continutul sesizarii, daca a fost o sesizare. Pentru ca politistii sigur au fost trimisi la ordin de cineva si nu au venit ei ca asa le-a venit lor. Seful lor probabil ca i-a trimis. Insa exista o sesizare sau e vreo dedicatie de la vreun sef din politie. Asta trebuie sa intereseze. Si sa nu unitam ca totusi, totul are iz politic. Horia Georgescu a fost pe listele Robertei Anastase din cate imi aduc aminte, deci nimic nu face din buna inima si dezinteresat. Dar asta e alta discutie. Poate voi reveni pe facebook cu detalii mai amanuntite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here