fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Andrei Volosevici: Consiliul Județean nu face nimic cu terenul de 15 hectare pe care ni l-a luat lângă Spitalul Județean

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că va iniția un proiect prin care municipalitatea să ia înapoi terenul de 15 hectare de lângă Spitalul Județean cedat în 2021, reclamând că în tot acest timp Consiliul Județean nu a cerut nici măcar un certificat de urbanism ca să vadă ce se poate construi acolo.

Propunerea primarului este ca o bună parte din acest teren să fie lotizată și oferită pentru terenuri de case pentru ploieștenii sub 35 de ani, în baza unei legi pentru sprijinirea familiilor tinere.

- Reclamă -

Terenul de aproape 15 hectare fusese cedat printr-o hotărâre adoptată în august 2021 de Consiliul Local Ploiești, după ce administrația județeană îl solicitase pentru proiectul viitorului spital județean. La aproape doi ani și jumătate distanță, primarul Andrei Volosevici reclamă că administrația județeană nu a solicitat nici măcar un certificat de urbanism, obligatoriu înainte de orice investiție, pentru a ști ce și cum se poate edifica acolo.

„Am o informare, asumată, după o verificare serioasă a Urbanismului, potrivit căreia din 2021 până acum Consiliul Județean nu a cerut un certificat de urbanism. La orice investiție, și că vrei să-ți faci o casă din bugetul tău particular, ceri un certificat de urbanism. Au trecut aproape doi ani și jumătate în care nu a fost cerut un certificat de urbanism. Uu există niciun fel de interes al Consiliului Județean, doar a fost un interes să ne arătăm mușchii prin Consiliul Local”, a afirmat Andrei Volosevici, într-o declarație de presă făcută vineri la sediul Primăriei Ploiești.

Primarul Volosevici propune oferirea unor loturi de case pentru familiile tinere lângă Spitalul Județean

Edilul a mai declarat că, potrivit datelor din Planul Urbanistic General al Ploieștiului, aproape 11 din cele 15 hectare sunt încadrate ca spațiu verde, deci nu s-ar putea construi acolo în condițiile actuale. El a anunțat că va propune un proiect de hotărâre pentru redobândirea terenului, care va stabili și că restul terenului, pe care se poate construi, va fi lotizat și oferit familiilor tinere care vor să-și construiască o casă.

- Reclamă -

„M-am hotărât să ne executăm niște obligații legate de veterani, revoluționari și, nu în ultimul rând, să încercăm să acoperim cât se poate de multe cereri pe Legea 315, prin care se oferă familiilor sub 35 de ani un teren pentru a-și construi un imobil. Am hotărât ca pe data de 29 ianuarie, când va fi convocată ședința ordinară, să inițiez un proiect de hotărâre prin care să desființăm spectacolul ăsta pe 15 hectare, dar în corpul hotărârii să fie foarte clar specificat că terenul respectiv – cât se poate folosi din el – să fie lotizat pentru a fi dat tinerilor în baza Legii 315”, a subliniat primarul Andrei Volosevici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut