Salariile angajaților SGU nu au fost încă virate, deși data de plată era 10 februarie. Conducerea SGU Ploiești a emis un comunicat de presă în care le aduce la cunoștință angajaților faptul că aceștia urmează să își primească salariile “în cel mai scurt timp posibil”, fără a menționa o dată exactă.

“Conducerea societății aduce la cunoștința angajaților că plata drepturilor salariale, aferente lunii ianuarie, se va realiza în cel mai scurt timp posibil. Întârzierea este cauzată de calcularea acestora în funcție de majorarea salariului minim brut pe țară garantat în plată (HG 846/29.11.2017), respectiv necesitatea aprobării modificării tarifelor pentru plata lucrărilor efectuate de societatea noastră.

Menționăm că, în urma discuțiilor purtate între dl. viceprimar Cristian Ganea, conducerile RASP – dir. Raul Petrescu și SGU – dir. gen. Ovidiu Negulescu, cât și a președinților consiliilor de administrație ale celor două societăți, domnii Ioan Gheorghe și Ionuț Crețu, s-a hotărât folosirea tarifelor practicate în baza HCL 104/24.04.2017 până la aprobarea noii hotărâri de consiliu local care va face obiectul actualizării acestora conform OUG 79/08.11.2017”, se arată scris în comunicatul respectiv de presă.

În completare, directorul SGU Ploiești ne-a declarat că societatea a trimis o nouă variantă a situației de lucrări în care în tariful perceput nu se regăsește și majorarea tarifală conform Ordonanței de Guvern prin care s-a majorat salariul minim pe economie.

“Am emis o nouă situație de lucrări care este acceptată și de RASP Ploiesti. Urmează să realizăm proiectul HCL care ne va permite să majorăm tariful, proiect care se va regăsi pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu Local Ploiesti”, a declarat Ovidiu Negulescu, directorul SGU Ploiești.

Totuși, la momentul primelor discuții, Raul Petrescu, directorul RASP, dădea vina pe conducerea SGU și spunea că proiectul de hotărâre de Consiliu Local trebuia realizat încă din luna ianuarie, pentru ca primăria să aibă baza legală încă de atunci pentru achitarea facturilor cu tariful majorat. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, angajații SGU și-ar fi primit salariile la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here