fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Apel disperat al angajaților TCE Ploiești către consilierii locali. Operatorul riscă, de mâine, blocarea conturilor

Citește Și

- Reclamă -

Cu datorii de aproape 45 de milioane de lei către bugetul de stat, TCE Ploiești riscă blocarea conturilor, astăzi fiind ultima zi în care conducerea ar mai putea semna un acord de eșalonare cu ANAF-ul. Aflați în fața unei situații crunte, sindicaliștii din cadrul societății au transmis un apel public către consilierii locali, după ce aceștia au lipsit de la ultimele ședințe la care ar fi trebuit să se discute situația firmei de transport public.

Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești și Sindicatul Transportatorilor din Ploiești au transmis astăzi un comunicat de presă comun, în care le solicită consilierilor locali ploieșteni „să-și îndeplinească îndatoririle prevăzute de lege astfel încât S.C. TCE S.A. să-și poată desfășura activitatea în continuare”.

- Reclamă -

În comunicat, reprezentanții celor două organizații sindicale din cadrul TCE explică situația financiară a societății, explicând că există un acord de principiu cu ANAF-ul pentru un acord de eșalonare pe cinci ani a datoriei, însă pentru semnarea lui e nevoie de asigurarea unor garanții, iar bunurile deținute de societate nu acoperă întreaga valoare.

TCE Ploiești riscă blocarea conturilor, din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat

Concret, ar fi nevoie de garanții în valoare de circa 35 de milioane de lei, însă ANAF-ul a acceptat doar bunuri totalizând 11 milioane. Este vorba despre tramvaie, autobuze, troleibuze, autoturisme și alte utilaje. Conducerea a propus ca gaj și mai multe clădiri, evaluate la 16 milioane de lei, însă acestea nu au fost acceptate de ANAF, pentru că terenul de sub ele nu se află în proprietatea societății de transport, ci a municipalității.

Aici ar fi intervenit proiectul de hotărâre de Consiliu Local pus în dezbetare încă din iunie, care propune oferirea unui aport de capital în natură, prin cedarea terenurilor respective către TCE Ploiești. Măsura a fost prezentată de către susținătorii ei drept singura variantă pentru evitarea unui colaps financiar.

- Reclamă -

Apelul sindicatelor din cadrul TCE

În comunicatul transmis astăzi, reprezentanții celor două organizații sindicale explică situația financiară a societății și fac apel la consilieri să nu mai boicoteze ședințele. „Astăzi, Primăria Municipiului Ploiești a achitat către S.C. TCE S.A. suma de aproximativ 12 milioane de lei astfel încât să fie achitat parte din debitul către ANAF – mari contribuabili. Pentru rezolvarea celor de mai sus primarul Municipiului Ploiești a inițiat proiectul de hotărâre privind majorarea capitalului social al S.C. TCE S.A. prin aport în natură, dar în trei ședințe consecutive ale Consiliului Local acest proiect nu a fost votat, fie din neîntrunirea numărului de voturi necesare, fie din lipsa de cvorum, fiind vorba de un proiect de patrimoniu”, menționează sindicaliștii.

VIDEO – TCE Ploiești în pericol de desființare. Ce se întâmplă cu datoriile către ANAF

„Sindicatul Transportatorilor din Ploiești și Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești constată o lipsă de implicare din partea Consiliului Local (cu excepția câtorva consilieri) în rezolvarea unei situații ce privește o societate al cărei acționar este însuși Consiliul Local. (…) În calitate de organizații sindicale preocupate de viitorul social și profesional al salariaților S.C. TCE S.A., totodată și în calitate de cetățeni ai municipiului Ploiești, cerem consilierilor locali să participe la ședințele Consiliului Local și să-și îndeplinească îndatoririle prevăzute de lege astfel încât S.C. TCE S.A. să-și poată desfășura activitatea în continuare iar cetățenii să beneficieze de serviciul de utilitate publică de transport public de călători și să înlăture riscul de întrerupere a acestui serviciu prin blocarea conturilor societății de către ANAF”, se mai arată în comunicat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...