fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

Pompierii din Mizil au un nou sediu de detașament

Citește Și

- Reclamă -

Noul sediu al Detașamentului de Pompieri din Mizil, din cadrul ISU Prahova, a fost inaugurat vineri, 7 iulie. Investiția a fost realizată în cadrul unui proiect implementat printr-un acord între România și Bancaa Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Valoarea inițială a proiectului a fost de 50 de milioane de euro, însă pe parcursul anului a fost suplimentată cu alte 92 de milioane de euro, a anunțat ISU Prahova într-un comunicat remis presei.

Detașamentul de la Mizil este primul din seria a 35 de clădiri cu rol important în sistemul de pregătire și răspuns la urgențe și dezastre care urmează să fie construite sau consolidate în următorii ani.

- Reclamă -

„Acest nou sediu modern și funcțional, care include spații specializate pentru instruirea și pregătirea personalului nostru, este rezultatul efortului comun între IGSU și cei doi parteneri de încredere, Banca Mondială și constructor.

Investițiile în infrastructură nu doar că îmbunătățesc condițiile de lucru și de viață ale pompierilor noștri, dar și consolidează capacitatea de intervenție și de răspuns în fața situațiilor de urgență.”, a mai transmis ISU Prahova în comunicat.

În cadrul investiției a fost demolată fosta clădire a detașamentului și a fost construit un nou sediu multifuncțional. Lucrările au început în februarie 2022, iar valoarea contractului a ffost de 15,6 milioane de lei, TVA inclus.

- Reclamă -

Clădirea a fost construită în 1908 și se afla într-o stare avansată de degradare. Construcția în care își desfășura activitatea Detașamentul Mizil a fost expertizată și încadrată în clasa de risc seismic I (RS), atribuită clădirilor cu risc ridicat de a se prăbuși în caz de cutremur.

Obiectivul actual are în componență un turn de comunicații și două clădiri ce acționează diferit din punct de vedere structural și care adăpostesc două funcțiuni conexe.

GARAJUL are o suprafață de aproape 600 mp și capacitatea de a adăposti simultan 10 autospeciale cu gabarite mari. Accesul acestora în garaj se realizează prin intermediul celor cinci uși secționale industriale.

CLĂDIREA ADMINISTRATIVĂ are o suprafață de peste 1.600 mp desfășurată pe două etaje. La nivelul parterului se află birourile personalului, dispeceratul, zonă de servire a mesei, spații de depozitare și încăperile tehnice necesare funcționarii clădirii. La nivelul etajului 1 sunt amplasate camerele de odihnă, vestiarele, dușuri și grupuri sanitare, sala de gimnastică și o sala multifuncțională.

- Reclamă -

TURNUL DE COMUNICAȚII are o înălțime de 24 m și este realizat sub forma unei construcții metalice pe care sunt montate antene pentru legăturile radio.

❗ DESPRE PROIECT

Proiectul „Îmbunătățirea managementului riscurilor la dezastre” (P166302) face obiectul Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare semnat la București la 1 august 2018, Acord care este ratificat prin Legea nr. 307 din 20 Decembrie 2018). Valoarea împrumutului este de 50 milioane euro.

Suplimentar, în luna mai a acestui an, a fost semnat acordul de împrumut în valoare de 92 de milioane de euro pentru finanțarea adițională, cu termen de finalizare iunie 2027.

Proiectul vizează 35 de obiective din cadrul unităților subordonate IGSU, care vor beneficia de lucrări de demolare/construire și consolidare/modernizare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...