evaluare nationala 20150300
Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat data la care vor avea loc examenele naționale din acest an, Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020.

Școlile nu se vor redeschide anul acesta, dar va continua învățământul online, iar examenele vor fi susținute în unitățile de învățământ.

Astfel, Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul, pe 22 iunie. O noutate este că bacul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale.

Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă, în condiții de respectare a distanțării, a mai spus ministrul. 

Anisie a precizat că, deși școlile rămân închise și se va învăța în continuare la distanță, elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și postliceal pot reveni în clase pe 2 iunie, pentru două săptămâni, pentru a face pregăture pentru examenele naționale.

Pentru elevii cu probleme de sănătate sau care au acasă persoane cu risc de îmbolnăvire, prezențlșcoală va fi optionalăiar decizia va aparține părinților. În această situație, pregătirea elevilor se va face în sistem online”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here