Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a răstit miercuri la jurnaliștii Digi24, care l-au întrebat de ce nu și-a delegat atribuțiile pentru contestarea la CCR a OUG 92 privind legile justiției, după ce USR a acuzat că nu a făcut acest lucru, scrie Digi24. 
Potrivit înregistrării unei convorbiri telefonice dintre jurnaliștii Digi24 și Victor Ciorbea, Avocatul Poporului a fost întrebat: ”De ce nu ați delegat atribuțiile pentru atacarea ordonanței de urgență 92 la CCR?”, la care acesta a răspuns: „Tu nu auzi că am delegat?! Am delegat, taci din gură odată!”.
Deputatul USR Cristian Ghinea, care a venit miercuri la sediul Avocatului Poporului pentru a solicita atacarea la Curtea Constituțională a ordonanței care modifică legile Justiției, spune că oficiali ai instituției i-au spus că Victor Ciorbea a plecat în concediu fără a-și delega atribuția de atacare a ordonanțelor.
„Am venit cu o echipă de parlamentari USR să cerem Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanța tembelă de ieri. E singurul care poate face asta. Înăuntru am fost primiți de adjuncți care ne-au explicat că a plecat în concediu și că NU A DELEGAT atribuția de atacare a ordonanțelor.
Oameni buni, a plecat cu atribuțiile în concediu. Ăsta e statul român”, a scris Ghinea, pe contul lui de Facebook.


Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis ulterior că se află în concediu de odihnă în SUA, acesta fiind programat în urmă cu 6 luni, și că solicitările Opoziției de sesizare pe OUG pe legile justiției sunt analizate de Biroul contencios din cadrul instituției.

Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here