fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Autorităţile din Prahova se mobilizează înaintea valului de ninsori. Ce le-a cerut prefectul tuturor primarilor

Citește Și

- Reclamă -
Se strică vremea! Autorităţile din Prahova se pregătesc pentru o perioadă marcată de ninsori abundente şi ger. Prefectul judeţului le-a cerut instituţiilor cu atribuţii în domeniu şi primăriilor să se mobilizeze.

Având în vedere prognoza meteorologică în continuă schimbare, în această dimineață, prefectul Virgiliu Daniel Nanu a convocat o ședință la sediul Instituției Prefectului Prahova cu reprezentanții tuturor structurilor implicate în gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, a anunţat instituţia într-un comunicat de presă.

Astfel, a fost subliniată necesitatea ca în toate instituțiile publice să fie asigurat un climat normal de desfășurare a activităților economico-sociale prin intensificarea acțiunilor de identificare și supraveghere a riscurilor specifice sezonului rece, dar și prin asigurarea capacității optime de acțiune și intervenție, a mai comunicat Prefectura Prahova.

- Reclamă -

”Haideți  să tratăm cu maximă seriozitate și implicare perioada ce urmează, astfel încât nimeni să nu fie luat prin surprindere de schimbările vremii sau mai rău, de apariția unor situații de urgență specifice. Vom fi prezenți și ne vom implica permanent în eficientizarea și îmbunătățirea intervențiilor ce se impun. Prioritățile noastre, ale reprezentanților administrației publice, trebuie să fie protejarea cetăţenilor și, astfel, trebuie să fim pregătiți să intervenim rapid în situațiile care amenință siguranța acestora”, le-a transmis prefectul, în ședința de astăzi, reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță dar și Secției Drumuri Naționale Ploiești și Sucursalei Ploiești a Electrica.

Trei zile de iarnă grea în România. Sunt așteptate ninsori inclusiv la Ploiești și București

În plus, prefectul judeţului Prahova a solicitat din nou primarilor tuturor localităţilor din judeţ ca, în calitatea lor de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, să dispună constituirea și completarea rezervelor de combustibili; asigurarea gradului de acoperire a stocurilor de materiale antiderapante; asigurarea utilajelor necesare pentru deszǎpezirea drumurilor; urmărirea bunei desfășurări a contractelor de deszăpezire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

- Reclamă -

Totodată, la stabilirea măsurilor preventive, precum şi la primirea avertizărilor meteorologice privind scăderea accentuată a temperaturilor sau viscol vor avea în vedere reactualizarea evidenţei persoanelor aflate în dificultate, în scopul monitorizării şi aplicării măsurilor de prevenire a riscurilor, mai precizează Prefectura.

De asemenea, la primirea avertizărilor meteorologice, autorităţile locale au obligaţia să dispună de urgenţă instituirea serviciului de permanenţă în vederea monitorizării cu maximă atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul aparţiei unor eventuale situaţii de urgenţă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...